Eendracht’82 en trainer Medet Kurtkaya vrijgesproken na gestaakt duel

Het gestaakte duel tussen Sloterdijk en Eendracht’82 in de zondag vijfde klasse C krijgt geen verdere gevolgen. Beide clubs zijn volgens de tuchtcommissie niet schuldig bevonden aan het staken van de wedstrijd bij een 2-2 stand. Ook Eendracht ’82-trainer Medet Kurtkaya is vrijgesproken nadat hij weigerde het veld te verlaten toen hij door de scheidsrechter werd weggestuurd.

“Het is meer gerechtigheid dan opluchting”, vertelt Kurtkaya. “Ik heb helemaal niets gedaan en het was een heel vreemde situatie. Uit het niets werd ik weggestuurd en op die manier in een kwaad daglicht gezet. Tot dat moment floot de scheidsrechter een goede wedstrijd, maar opeens handelde hij niet goed. Hij stond ook nergens voor open. Gelukkig heeft het verder geen gevolgen gekregen.”

De tuchtcommissie van de KNVB is van oordeel ‘dat er onvoldoende maatregelen zijn getroffen door de scheidsrechter om de wedstrijd tot een goed einde te brengen’. De resterende tien minuten, met een 2-2 tussenstand, zullen op een nog nader te bepalen dag worden uitgespeeld.

Bij Eendracht’82 neemt het besluit van de voetbalbond een hoop onrust weg. “De KNVB was lang bezig met de tuchtzaak en al die tijd hebben we moeten wachten. Puntenaftrek? Schorsingen? Niemand wist wat er zou gebeuren. Dan sluip er ook wat onrust binnen de spelersgroep. Wij willen bij de bovenste vier eindigen om kans te maken op de nacompetitie, maar dat zou ons niet meer lukken met punten in mindering. Ik ben er blij mee dat het nu zo is afgehandeld.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)