Eenvoudige driepunter voor KDO in en tegen Buitenveldert

In de vierde klasse F heeft KDO een simpele overwinning behaald. Op bezoek bij Buitenveldert kwam het elftal van Raymond de Jong snel op voorsprong en was het duel bij de rust al beslist. Het duel eindigde uiteindelijk in een 0-4 overwinning voor KDO. Door het puntverlies Zuidoost United staat KDO nu zes punten los van de nummer twee.

De Kwakelaars kende een droomstart van de wedstrijd, want na één minuut spelen kreeg KDO al een penalty die feilloos werd binnengeschoten door Bart van der Tol, 0-1. Vlak hierna moest Timo Kas het veld verlaten nadat hij een bal wilde blokken, maar zijn been naar achter schoot en hij hierdoor bijna niet meer kon lopen. De komende dagen zal moeten blijken wat de ernst van de knieblessure is, maar met veel pijn werd hij al vroeg in de wedstrijd vervangen door zijn broer Sjors Kas. In de 24e minuut was het Mathijs van Rijn die KDO op een 0-2 voorsprong wist te brengen. Nadat Joeri Stange alert reageerde in de omschakeling wist hij Van Rijn op maat te bedienen die van dichtbij zijn elfde doelpunt van de competitie wist te maken. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Vlak na rust moest Tim ten Brink direct handelend optreden om de 1-2 te voorkomen. Dit deed hij bekwaam, waardoor het verzet van Buitenveldert langzaamaan minder werd. In de 47e minuut besliste rechtsback Danny ten Hoope de wedstrijd door uit een corner van Menno Lingeman de 0-3 binnen te schieten. Toen in de 56e minuut Buitenveldert met tien man verder moest (zware overtreding op KDO-verdediger Chiel Kok), konden de Kwakelaars de wedstrijd vrij uitspelen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd was het Joeri Stange die op keurig aangeven van invaller Elton Shehu de 0-4 binnenschoot.

Dit betekende ook de einduitslag, waardoor het eerste opnieuw drie punten wist te pakken.
Doordat De Meer en Swift verloren en Zuidoost United met 2-2 gelijkspeelde tegen RKAV, is de koppositie van KDO na vandaag verder verstevigt. Aankomende zondag speelt de ploeg van trainer Raymond de Jong de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen nummer twee Zuidoost United. KDO staat nu zes punten voor op de Amsterdammers en KDO kan zo vlak voor de winterstop wellicht nog verder afstand gaan nemen van haar naaste belager.

Verslag: Paul Hogewerf