Home / Algemeen / Eenvoudige overwinning Ajax Vrouwen bij Lierse

Eenvoudige overwinning Ajax Vrouwen bij Lierse

De Ajax Vrouwen hebben hun koppositie in de BeNeLeague verstevigd. De ploeg van Ed Engelkes won op bezoek bij Lierse SK eenvoudig met 0-3, de vierde overwinning op rij. Marlous Pieëte, Claudia van den Heiligenberg en Desiree van Lunteren waren trefzeker voor de koploper.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en opende al na negen minuten de score via Marlous Pieëte. De Amsterdammers kregen niet veel later een grote kans op de 0-2, maar na een gevaarlijke hoekschop werd de inzet van Marjolijn van den Bighelaar door de Lierse-verdediging van de lijn gehaald. Ook Claudia van den Heiligenberg had de 0-2 op de schoen, maar haar schot werd gepakt.

In de tweede helft vergrootte Ajax wel haar voorsprong. Uit een voorzet van Eshly Bakker schoot Van den Heiligenberg na klein een uur spelen de 0-2 binnen. Een kwartier voor tijd kreeg invalster Loïs Oudemast een goede mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de Lierse-keepster wist het schot te houden. Uiteindelijk moest ze tien minuten voor tijd alsnog een tegentreffer incasseren, toen Desiree van Lunteren uit een vrije trap de eindstand bepaalde op 0-3.

De 0-3 overwinning was voor de Ajax Vrouwen de vierde op rij. Omdat achtervolger Standard Luik ook wist te winnen (2-1 tegen Club Brugge) bedraagt de voorsprong twee punten. Ajax heeft wel een wedstrijd meer gespeeld en speelt hierdoor volgend weekend al de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan ontvangt de koploper Telstar.

Foto boven: Ajax Heldinnen

Send this to a friend