Eenvoudige overwinning V&V op Diemen

In de vierde klasse D heeft V&V na een minderde serie eindelijk weer een overwinning geboekt. Diemen werd met 2-0 verslagen. De tweede plaats lijkt het echter het maximaal haalbare gezien de ongeslagen status van koploper Voorland.

Het zonnetje scheen en het leek wel of Vlug en Vaardig daarom de eerste helft dacht dat het een zomeravondwedstrijd was. Er was weinig ‘beleving’ zoals dat in het jargon heet, er werd slap gespeeld en ontelbare keren onnodig teruggespeeld op doelman Pommerel.

Nu miste V&V een paar basisspelers, waardoor Brendan Grifhorst voor het eerst dit seizoen in de hoofdmacht speelde (centraal achterin) en Dyon Huisman voor het eerst in de basis stond. Michael Diepenbos speelde rechtsachter, Martin van der Meer was weer de ijzersterke vrije man in het centrum van de verdediging en Wouter Oosterloo (man of the match) speelde zijn beste wedstrijd linksachter. Hij was niet alleen verdedigend goed, maar trok regelmatig mee naar voren en ging voorop in de strijd. Hetgeen zoals gezegd niet voor alle spelers gold. Met name het middenveld was onzichtbaar.

ipp

Toch was ook in de eerste helft V&V de bovenliggende partij en kreeg de meeste kansen. Marvin Calor was een paar keer dichtbij een doelpunt, Wouter Oosterloo kopte na een kwartier uit een hoekschop rakelings naast en uit een voorzet van Marvin Calor over. De beste (en tevens enige) kans was echter voor Diemen, toen er halverwege de eerste helft onnodig balverlies geleden werd door een communicatiestoornis tussen Gerben Bolten en Brendan Grifhorst en aanvoerder en spits Dean Refos alleen voor doelman Pommerel opdook, maar net naast schoot.

Vijf minuten voor rust was V&V dicht bij de openingstreffer toen de prima doelman Nordin Heus van Diemen drie keer achter elkaar een schot van V&V-ers keerde. Vlak voor rust kreeg Gert van Dijk een gele kaart – de enige van de wedstrijd – van de uitstekend leidende scheidsrechter Mahabali, toen hij teveel misbaar maakte richting de grensrechter van Diemen.

Na een donderspeech van trainer Edwin vd Raad in de rust, kwam er een ander V&V in het veld. Al na drie minuten werd het 0-1 toen Marvin Calor de bal naar Gerben Bolten kaatste, die doorliep naar de achterlijn en Dyon Huisman – hij speelde een prima wedstrijd – zijn strakke voorzet goed inschoot.

ipp

Een paar minuten later had Marvin Calor de 0-2 moeten scoren, toen hij een voorzet van Wouter Oosterloo van dichtbij naast in plaats van in het doel wist te koppen. Even later, in de 58e minuut was het wel raak. Alweer een voorzet van links van Gerben Bolten schoot Marvin Calor via de doelman binnen.

Daarna gebeurde er niet veel meer. Vijf minuten voor tijd wist invaller Nasserdin Cheddadi, alleen voor de keeper, niet te scoren: hij schoot recht in de handen van doelman Heus.