Eenvoudige overwinning WV-HEDW op d’Olde Veste

Na de 2-1 overwinning tegen Ajax in de vorige speelronde, heeft WV-HEDW ook nu weer een zege geboekt. Tegen d’Olde Veste werd een 3-0 overwinning geboekt, waardoor WV-HEDW steviger in het linkerrijtje komt te staan. d’Olde Veste bevindt zich in een benarde positie, de ploeg van trainer Dick Krommendijk bevindt zich op de vijftiende plek. Deze positie zou rechtstreekse degradatie betekenen.

Na zo’n vijf minuten spelen waren de bezoekers uit Steenwijk dichtbij de openingstreffer. Een aanvaller van d’Olde Veste haalde uit, maar via een WV-HEDW-speler dwarrelde de bal op de lat van doelman Dion Thomas. Daarna zorgde goed aanvalsspel van de thuisploeg voor het meeste gevaar. En de bovenliggende partij werd beloond. Aanvoerder Mick van Moerkerk werd aangespeeld door Ashraf Azzouz. Mick van Moerkerk draaide om zijn as en speelde zijn directe tegenstander door de benen. De aanvaller zocht de achterlijn om en zette voor. Centrale verdediger Steven Knijnenburg was meegekomen en kon eenvoudig de bal achter keeper Tom Holleboer. Om Mick van Moerkerk af te stoppen raakte Julian Zwoferink geblesseerd. De verdediger van d’Olde Veste werd vervangen door Leon Hertong. Voor rust kregen de bezoekers nog een tegenslag te verwerken. Aanvaller Tom Kisjes raakte geblesseerd en ook hij moest worden gewisseld. Davy Kuurman was zijn vervanger. Gedurende de eerste helft was WV-HEDW de bovenliggende partij en werd er goed voetbal op de mat gelegd. De ploeg van trainer Marcel Valk wist de marge echter niet te vergroten.

In de tweede helft leken de gasten wakker te worden. WV-HEDW werd terug gedrongen en de Amsterdammers kregen het wat moeilijker. Echter wist d’Olde Veste niet tot echte kansen te gekomen, het bleef bij gevaar stichten.  De thuisploeg werd achteruit gedrongen en liep enige tijd achter de feiten aan. Tot daar Tim Correia was! De aanvallende middenvelder strafte een fout van de bezoekers genadeloos af en zette WV-HEDW op een 2-0 voorsprong. WV-keeper Thomas hield met een uitstekende redding bij een vrije trap zijn ploeg op de been. Wel begon de irritatie in het duel op te lopen. Onduidelijk wat daarvoor de aanleiding was, maar over weer leverde men kritiek. In deze rommelige fase gaf d’Olde Veste zich nog niet gewonnen, de bezoekers dachten nog aan een resultaat. Tot invaller Damien de Vegt op een stijlvolle manier de Amsterdammers op een 3-0 bracht. Zijn kopbal ging over keeper Holleman heen en plofte tegen de touwen.

Na negentig minuten voetballen in de zon floot arbiter Dogterom voor het eind van het duel. Volgend weekend neemt WV-HEDW het op tegen Flevo Boys. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B