Eenvoudige zege AFC op gedegradeerd FC Lisse

AFC heeft zaterdagmiddag met een 4-0 overwinning de hekkensluiter op de ranglijst, FC Lisse, opzij gezet. FC Lisse had al lang en breed vaststaan dat ze volgend seizoen een stapje lager op de voetballadder zouden uitkomen. De ruime nederlaag tegen AFC bevestigde andermaal hun lot definitief. AFC eindigde door het resultaat nog op de vijfde plaats.

Kunst- en vliegwerk bij FC Lisse

Wessel Been was met twee doelpunten de meest productieve speler bij thuisploeg AFC. Hij maakte zowel de openingstreffer (1-0) als het laatste doelpunt (4-0) van de middag. Splinter de Mooij en Julian van der Greft waren eveneens trefzeker voor de Amsterdammers dat aanvankelijk veel moeite kende. AFC, dat twintig minuten voor tijd van de wedstrijd pas tot scoren wist te komen tegen de taaie Lissenaren. FC Lisse kreeg door goed druk zetten en uit spelhervattingen enkele goede mogelijkheden en kansen om de score te openen, maar zover liet AFC het – ook met het nodige geluk – niet komen.

4-0: Been

Ondanks de ruime overwinning was er voor AFC weinig echte reden tot feestvieren. De ploeg eindigde vijfde; kampioen Spakenburg pakte de titel en de achtervolgers De Treffers, Quick Boys en Katwijk vormden de top vier van de Tweede Divisie.

Foto’s: Tom Poederbach

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de Tweede divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC