Eenvoudige zege voor slordig AFC tegen Be Quick

Topklasser AFC heeft een eenvoudige overwinning geboekt op Be Quick 1887 uit Groningen. In Amsterdam werd het 4-1 en daarmee herstelt AFC zich van de nederlaag van vorige week tegen Lienden.

AFC startte voortvarend met een dreigen de Joshua Patrick, maar de aanvaller zag zijn schot voorlangs gaan. Ook Topscorer Tim Wulffraat was dicht bij een treffer maar zijn schot schampte de buitenkant van de paal. Na dertien minuten was het wel raak. Na een goede combinatie was het uiteindelijk Daan Sutorius die Patrick in staat stelde om te scoren.

Joshua Patrick zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de 1-0

De jonge ploeg uit Groningen, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en een trainer di pas 27 is, kwam er niet aan te pas.  Vijf minuten na de openingstreffer was het al 2-0.  Pepijn Kluin, die deze middag wel drie goals had kunnen maken, maakte de mooiste van de middag. Op de rand van de zestienmeter kapte hij zich zelf goed vrij en schoot vervolgens knap binnen in de verre hoek.

Pepijn Kluin scoorde de mooiste treffer van de middag maar had er zeker nog eentje kunnen maken

Be Quick stelde daar weinig tegen over. Een foutje van Magid Jansen bood  Rob van der leij een grote kans maar zijn inzet belandde op de lat. De rebound, die niet te missen was, werd door David Modderman hoog over geschoten. Nog voor rust werd het duel beslist.  Wulffraat werd binnen de zestien neergelegd en ging vervolgens zelf achter de bal staan. Hij wachtte net zo lang tot dat de keeper een hoek koos en schoot vervolgens koel binnen (3-0).

Tim Wulffraat scoort zeer subtiel vanaf elf meter

Pepijn Kluin verzuimde voor rust de voorsprong nog groter te maken en BE Quick had via Jesse Renken nog een grote kans.  Na rust was AFC vooral slordig en was de defensie van AFC niet altijd even scherp. De jonge ploeg van trainer Mischa Visser verzuimde echter van de mogelijkheden te profiteren.

Sjoerd Jens zorgde met een prachtige stiftbal, op aangeven van Joshua Patrick, voor de vierde treffer.  Brian Inge redde in de slotminuut de spreekwoordelijke eer  door de 4-1 te scoren.

Ook Sjoerd Jens voegde weer een doelpunt aan zijn totaal toe.

Door de zege blijft AFC uiteraard koploper. JVC Cuijk , de ploeg van Hans Kraaij, staat tweede op drie punten. Volgende week gaat AFC op bezoek bij UNA dat vandaag met 3-0 verloor van VVSB.

Het duel tussen WKE en Chabab werd afgelast. Kijk voor de overige uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.