Eenvoudige zege voor TOB na stormachtig begin

Zaterdag vierdeklasser TOB heeft de goede reeks van de laatste weken een vervolg gegeven op bezoek bij rode lantaarndrager Zaandijk. De ploeg van Remco van Twiller was voor de rust al klaar met de thuisploeg, die op een 1-6 nederlaag werd getrakteerd.

Het winnen van de toss voorafgaande aan de wedstrijd bleek cruciaal. TOB had de eerste helft de wind in de rug en daar profiteerden de Amsterdammers optimaal van. Al na drie minuten was het raak. Uit een vrije trap tekende Esterno Vreugd voor de 0-1. Vreemd genoeg koos Zaandijk er structureel voor om de lange bal te hanteren die telkens direct weer terug kwam om de eigen helft. Hierdoor konden de bezoekers vrij eenvoudig druk houden en was het een kwestie van tijd voordat TOB meer afstand zou nemen.

In een tijdsbestek van zes minuten liepen de Amsterdammers uit naar een 0-4 voorsprong. Bij de 0-2 kreeg TOB wat hulp van Zaandijker Johanned Rijken, die de bal onder druk buiten het bereik van doelman De Goede in zijn eigen doel schoof. Vijf minuten later krulde José Bebeto Ngeze op aangeven van Adnane Aseban de 0-3 binnen en binnen zestig seconden maakte Vreugd op fraaie wijze zijn tweede van de middag. Een onoplettendheid in achterhoede zorgde ervoor dat Zaandijk vanuit het niets iets terug kon doen via Wesley Wattimena: 1-4.

Hier bleef het lange tijd bij, omdat TOB vergat te voetballen en geen rust aan de bal had. Na de rust ging dat een stuk beter. De thuisploeg was niet bij machte om, ondanks de wind mee, kansen te creëren. Het enige gevaar kwam uit een afstandsschot van Dirk ten Wolde, dat door doelman Janssens op katachtige wijze werd verwerkt. Met een vlijmscherpe counter werd het duel definitief in het slot gegooid. De twintigjarige Aseban besloot een goede run over dertig meter met de 1-5. Uiteindelijk bepaalde Ngeze na goed voorbereidend werk van Jordy Klein de eindstand op 1-6.

TOB klom door de simpele zege naar de vijfde plek en blijft zo in de strijd voor een plek in de nacompetitie. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.