Foto Hans van Beek: Bart Logchies

Eerste competitiezege Ajax een feit

De zaterdagploeg van Ajax heeft bij VV Bennekom de eerste zege van het seizoen geboekt. De hoofdklasser uit Amsterdam won simpel op Sportpark de Eikkelhof: 1-4. ,,De uitvoering kan altijd beter, maar ik ben blij met de punten”, reageerde Ajax-coach Bart Logchies na afloop.

Ajax verloor het eerste competitieduel met 1-0 van ODIN’59. In Bennekom waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar binnen een tijdsbestek van twee minuten trok Ajax de zege naar zich toe. Dennis kaars zette in de 34e minuut de 0-1 op het scorebord en nog geen 120 tellen later verdubbelde collega-aanvaller Kennedy Misa Danso de voorsprong. ,,Bennekom speelde agressief en met veel druk op de bal”, aldus Logchies.

Na de theepauze stelden Kevin de Visser en Kaars de drie punten veilig: 0-4. ,,Hoewel Bennekom na rust met meer passie speelde, liepen we simpel uit”, vervolgde Logchies. ,,Ik baal wel van de 1-4 van Mo Bendadi, een slordige tegengoal.”

Toch was de oefenmeester tevreden. Afgelopen seizoen trok Ajax op vreemde bodem niet vaak aan het langste eind. ,,Vorig jaar hadden we het bij uitwedstrijden vaak moeilijk. Het is fijn dat we nu al de eerste uitzege van het seizoen hebben geboekt.”

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van de zaterdag hoofdklasse

Archieffoto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)