Eerste competitiezege voor Buitenveldert vrouwen

Buitenveldert Vrouwen 1 moest het afgelopen weekend opnemen tegen FC Berghuizen uit Oldenzaal, de nummer 2 van de competitie. Na de bekerwinst van vorige week wilde Buitenveldert die lijn doorzetten.

Direct vanaf het begin werd de tegenstander onder druk gezet, wat resulteerde in een bal op de paal van Julia Cramer van den Bogaart. Ook in het restant van de eerste helft was Buitenveldert de bovenliggende partij, maar er werd voor rust nog niet gescoord.

Na rust ging Buitenveldert verder waar het gebleven was met de tegenstander onder druk zetten. Na een goede actie van Zahra Marison ging ze alleen op de keepster af, maar ook haar inzet belandde helaas op de paal. Aan de andere kant werd de verdediging nauwelijks op de proef gesteld en had Kaylee een rustige middag. De beloning voor het goede spel van vanmiddag kon dan ook niet uitblijven. In de 65ste minuut na een goede aanval knalde Cramer van den Bogaart de 1-0 binnen. Hiermee was het verzet van de tegenstander gebroken. Cramer van den Bogaart gooide er een passeerbeweging uit en stelde Annabel Trauschke in staat om bij de tweede paal binnen te tikken 2-0. Het slotakkoord was voor captain Blue Ronde, die van buiten de zestien de bal in de verre hoek schoot: 3-0.

Deze eerste 3 punten deze competitie zorgde voor blije en dansende speelsters op het veld en langs de lijn. Een heerlijk gevoel dat de ploeg graag wil vasthouden, want volgende week staat een bezoek aan koploper DSE op de planning.

Tekst: Michael Groen