Eerste elftallen van nieuwe club Atletico Amsterdam geven visitekaartje af

De jongste voetbalclub uit onze regio, Atletico Amsterdam, is het seizoen op zowel zaterdag als zondag uitstekend begonnen. Op zaterdag staat de club van oprichter Jamal Ahaddouch vierde met twaalf punten. Op zondag is de club zelfs nog zonder puntverlies.

Jamal Ahaddouch is tevreden over hoe het tot nu toe gaat met de club. “De reacties zijn erg positief. Ik krijg ook veel telefoontjes van jongens waar ik vroeger mee heb gewerkt of ze wat kunnen doen. We zijn nu voornamelijk bezig om de jeugd goed neer te zetten. Visie, plannen, profiel van type trainers opstellen, etc.”

De werkwijze van Atletico is anders dan bij andere clubs. De club wil zich focussen op de jeugd en werkt niet met recreatieteams. “Wij hebben alleen een Zaterdag 1 en Zondag 1, per groep 18 man en op zaterdag nog een tweede elftal met ouders en andere familieleden. Onze eerste elftallen worden hier en daar aangevuld met A-junioren. Het concept bevalt wel. Zaterdag en zondag krijgen de jongens de aandacht die ze nodig hebben. We zijn nog wel in een opbouwende fase. Wat niet werkt stoten we af”, zegt Ahaddouch.

Mede hierom kiest de nieuwe club bewust voor de jeugd. “Het grootste voordeel wat wij hebben is dat we geen vaste lasten hebben. We zitten namelijk in een verzamelgebouw. Daarom kunnen we investeren in jeugd, maatschappelijke activiteiten, huiswerkbegeleiding en vrije tijdsbesteding. We hebben niet de ambitie om een vereniging te worden met 500, 600 leden. Als we met 250 leden goed gericht werk kunnen doen ben ik al heel tevreden”, aldus Ahaddouch.

Direct vanaf het begin doen zowel dat Zaterdag 1 als de Zondag 1 het dus uitstekend in respectievelijk de vierde en de vijfde klasse. Afgelopen zaterdag won Atletico met 11-0 van RCZ en op zondag werd Geel Wit met 11-2 verslagen. Voor Ahaddouch is de lol daarvan wel snel af: “We spelen met beide teams veel te laag. We hebben structureel 70, 80% balbezit. Dat is niet leuk voor ons en voor de tegenstander. Voor ons is het moeilijk om de jongens daarvoor te motiveren. Ook de manier waarop tegenstanders wedstrijden benaderen. DWS had bijvoorbeeld maar tien man tegen ons.”

De ambities op zowel de zaterdag als de zondag zijn hoog: “Op zaterdag willen we doorstoten naar de tweede klasse binnen drie jaar. Zondag willen we ook binnen drie jaar naar de derde klasse”, zegt de ambitieuze Ahaddouch.

Kijk hier voor de stand in de zaterdag vierde klasse B en hier voor de stand in de zondag vijfde klasse

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Facebook Atletico Amsterdam | Het zaterdagelftal van Atletico

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS