Eerste klasse ver weg voor DVVA

Door een ruime nederlaag op bezoek in en tegen Montfoort is promotie naar de eerste klasse ver weg voor DVVA. De ploeg van scheidend trainer Sjaak Tersteeg verloor met 3-0 en moet een behoorlijke schade volgende week zien te repareren, wil het nog kans maken op promotie.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd, maar al snel kreeg Montfoort meer grip op de wedstrijd. Twee aardige kansen in de veertiende minuut hadden geen succes. DVVA kwam na deze periode wat beter in de wedstrijd en was ook iets meer voor het doel van Montfoort te vinden. Max Hazewinkel kon zijn acties echter niet doeltreffend afronden.

DSCF7808

Montfoort was veel gretiger dan de gasten uit Amsterdam. Tien minuten voor rust resulteerde dit ook in de openingstreffer. De 1-0 van Fahd Rouas was gezien het lichte veldoverwicht ook wel verdiend. DVVA kwam uitstekend terug en had kort hierna zomaar gelijk kunnen maken. Thomas Oosterink ging langs zijn verdediger, werd onderuit gehaald, maar uit de vrije schop werd echter net naast gekopt.

In het tweede bedrijf was te zien dat Montfoort snel zaken wilde doen en hadden de verdedigers van DVVA alle moeite om zowel Koppers als Bottenheft af te stoppen. DVVA kwam in deze fase maar weinig voor het Montfoortse doel en dan werd er ook nog eens slordig met de mogelijkheden om gegaan. In de 58ste minuut had DVVA wel een behoorlijk kans toen Frederik Dijksma zijn ploeggenoot Hazewinkel vrijspeelde, maar zijn inzet werd knap verwerkt door Robin Vianen.

DSCF7817

Na zestig minuten viel de beslissing in het nadeel voor DVVA. Een loepzuivere voorzet van Rouad werd door Joey van Ede fraai binnen gekopt. De gasten probeerden nog wel de aansluitingstreffer te maken, in de hoop nog een kans te hebben in de return, maar werd uiteindelijk afgetroefd. Invaller Mitchel Bottenheft zorgde voor de 3-0 eindstand in het voordeel van Montfoort.

Nu moet DVVA volgende week op eigen veld hard aan de bak om alsnog een kans te maken op promotie naar de eerste klasse. “Tot de 1-0 was er niets aan de hand, maar toen na de rust de tweede viel vreesde ik het ergste”, aldus trainer Sjaak Tersteeg. “We konden vandaag niet ons gewenste spel spelen, mede doordat we in de breedte te kort kwamen. Volgende week maar eens kijken hoe de personele bezetting is en wie weet kunnen we nog stunten.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)