Eerste nederlaag Geinburgia

Ankaraspor heeft de tot vandaag ongeslagen koploper Geinburgia met liefst 5-0 verslagen. De basis voor deze klinkende overwinning legde het prima spelende Ankaraspor in het eerste half uur. Dankzij treffers van Kerim Bulut (kopbal), Fatih Karaburun (intikker) en nogmaals Bulut (fraai afstandsschot van 20 meter) was de marge na dertig minuten al drie.

Geinburgia leek niet gewend te zijn aan een achterstand en reageerde zich veelvuldig af op de precies leidende scheidsrechter Arend van Laar. Het dieptepunt werd bereikt in de blessuretijd van de eerste helft toen Geinburgia-doelman Sjors Duynmayer de arbiter uitschold en een directe rode kaart kreeg. Omdat de gebruikelijke reservekeeper vandaag verhinderd was, nam Martijn Jansen, aanvoerder en centrale verdediger, daarna de honneurs waar onder de lat. John Vrijhoef, de trainer van Geinburgia, baalde stevig van Duynmayers actie: “Heel dom, nu zijn we hem waarschijnlijk een paar weken kwijt. En ik heb eigenlijk geen volwaardige vervanger achter de hand dus dat wordt nog een probleem.”

In de tweede helft bleef Geinburgia met tien man nog redelijk op de been maar omdat het achterin één-op-één ging spelen nam het veel risico met nog twee tegendoelpunten (Bulut, met zijn derde van de middag, en Oroh) tot gevolg.

Vrijhoef zag de nederlaag niet aankomen: “We hebben de hele week goed getraind, maar we speelden vandaag, zeker in het begin, dramatisch. Ik zie het maar als een off-day en hoop dat het een incident is. Ik vond de scheidsrechter ook matig maar dat doet niets af aan Ankaraspors prestatie, zij verdienen respect en hebben echt een goed elftal met veel voetballend vermogen. Wij zijn stevig met beide benen op de grond gezet, maar ik ga er nog altijd vanuit dat we kampioen worden.”

Cengiz Dogan, de coach van Ankaraspor, vond dat zijn ploeg misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen speelde. Ook Dogan zag het resultaat niet aankomen. “We hebben de afgelopen week twee keer slecht getraind. Er was veel irritatie onderling en ik heb de trainingen voortijdig stilgelegd. Voor de wedstrijd heb ik gesproken over eenheid en verteld dat de trainingen me pijn hadden gedaan. In de wedstrijd waren we gelukkig scherp en hebben we gedicteerd. Na afloop was de ontlading enorm, niet alleen vanwege de zege maar ook omdat we vandaag weer echt als team hebben gespeeld.”

Ankaraspor blijft de nummer drie in de vierde klasse E maar is Geinburgia, dat koploper blijft, tot op drie punten genaderd. Geinburgia heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Ankaraspor.

Verslaggever Dylan Hoekzema

Foto: Wesley Tom

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)