Eerste nederlaag van het seizoen voor AFC

Topklasser AFC heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek in Haarlem bij Koninklijke HFC verloor de ploeg van Bart Logchies kansloos met 2-0. Beide doelpunten werden gemaakt door Rachid el Yaacoubi.

Tegenvaller voor Logchies was dat hij de verdedigers Shakison en Willemsen op het laatste moment moest missen wegens een blessure en ziekte. Spits Pieter Koopman speelde wel. Het was de aanvaller die na acht minuten de eerste kans van de wedstrijd kreeg, maar doelman Boks stond goed opgesteld. Dat was het wel zo’n beetje wat AFC liet zien. HFC domineerde de wedstrijd en kreeg vervolgens kans op kans.

Na 23 minuten was het dan ook verdiend raak. Rachid El Yaakoubi schoot vanaf de linkerkant fantastisch raak in de verre hoek. Laslo Sandor was volstrekt kansloos. Ook na die treffer kon AFC niet in haar spel komen. HFC raakt eerst de paal om vervolgens via Tamerus op de lat te schieten. Dat het bij rust slechts 1-0 stond was een zeer magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Na de hervatting veranderde er niets aan het spelbeeld. HFC heerste en AFC kreeg nauwelijks een mogelijkheid tot een kans. Logchies probeerde het nog met een dubbele wissel (Bosma en Richard voor De Haer en Grootfaam), maar drie minuten na die wissels besliste El Yacoubi het duel door de 2-0 te maken.

AFC kreeg nog twee kleine mogelijkheden via Sutorius en vlak voor tijd van Koopman, maar verder kwamen de Amsterdammers niet. Invaller Beeren had voor HFC nog de grootste kans.

Het is voor AFC de eerste nederlaag van het seizoen. De Amsterdammers staan nu op de vierde plek met drie punten achterstand op de koploper UNA en WKE.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Topklasse.

Foto via Twitter Koninklijke HFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC