Eerste training OFC schept hoge verwachtingen

Derde divisionist OFC uit Oostzaan is maandagavond aan het nieuwe seizoen begonnen. Iets meer dan vier weken na de promotie zette de selectie onder leiding van Imdat Ilguy de eerste stappen op weg naar nieuwe successen.

Ilguy: “Het duurde wat mij betreft te lang, die pauze. Als het aan mij lag, waren we nog eerder begonnen. En als ik de spelers bezig zag, had het wat hun betreft ook wel gemogen. Ze waren erg gretig en presteerden boven mijn verwachting.”

Imdat Ilguy heet de groep welkom

OFC traint in de eerste week van het nieuwe seizoen direct vijf keer. “Dat lijkt veel maar we spelen geen wedstrijd dus dat moet kunnen”, zegt Ilguy. Met achttien man op het trainingsveld werden de eerste testen afgewerkt. Een aantal vakantiegangers en de net aan zijn enkel geopereerde Darren Jonhstone ontbraken.

Ilguy: “We hebben een piepjestest afgelegd terwijl iedereen hartslagmeters droeg. Gezien de uitslagen zijn de verwachtingen hoog. Dat heb ik die jongens ook gezegd. Vanavond (dinsdag, red.) moeten ze dus ook niet zeuren als het wat zwaarder zal zijn.”

Piepjestest bij OFC- foto Peter Seijmour

Voor OFC start het seizoen officieel op woensdag 17 augustus. Dan wacht in het kader van de landelijk beker hoofdklasser Flevo Boys. Ilguy: “Ik vind dat een mooie loting. We hebben zeker kans de volgende ronde te bereiken en dan moeten we uit naar Dongen. Het zou mooi zijn als we het hoofdtoernooi weten te halen. Al moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik nooit zo succesvol ben geweest in het bekertoernooi (de districtsbeker, red.). We kunnen in ieder geval geschiedenis schrijven, want OFC deed nooit eerder mee aan de landelijk beker.”

04072016 Imdat Ilguy foto Peter Seijmour

OFC speelt op zondag 17 juli haar eerste oefenwedstrijd. In Oostzaan is dan tweedeklasser ZSGOWMS de tegenstander. De Derde Divisie begint op 14 augustus met een thuiswedstrijd tegen Westlandia.

Foto’s Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)