Eerste winst voor AS’80 in thuisduel

Op sportpark Klein Brandt in Almere moest AS’80 in de zondag  4e klasse G aantreden tegen SV ’s Graveland. Het werd een pittig duel met twee ploegen die voor de winst gingen. De thuisclub trok uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind.

De gasten begonnen fanatiek aan dit duel en AS’80 had dan ook de grootste moeite om in balbezit te komen. Al in de beginfase was het Gerben van Veen die vanaf links goed door kwam en het doel op een haar miste. De thuisclub kwam na deze actie wel beter in de wedstrijd en kwam zowaar in de vierde minuut al op voorsprong via Marvin Tjon Soei Sjoe. Hij wist een aanval via de rechtervleugel uitstekend af te ronden en liet doelman Woppenkamp kansloos.

De twee ploegen gaven hierna elkaar niets toe en de wat laconiek fluitende arbiter Visser moest herhaaldelijk de fluit naar de mond zetten. ‘sGraveland wist na de 25e minuut een licht veldoverwicht te creëren maar de geboden kansen waren niet besteed aan onder andere Daan Verdam en Paul Kwantes. AS’80 was iets koelbloediger want na zo’n 28 minuten spelen werd een aanval over rechts de gasten teveel, Dylan Dokter kon uiteindelijk deze aanval die over vele schuiven liep hard en laag afronden 2-0.

Op de bank bij ‘sGravenland kon men niet meer aanzien hoe knullig men AS’80 de kans gaf te scoren. Coach Jos van der Burgt nam dan ook maatregelen en wisselde direct. AS’80 werd teruggedrongen en kreeg het hierna zwaar te verduren, diverse kansen van de gasten leverde eerst nog niets op maar in de 35e minuut kwam dan toch de aansluitingtreffer voor ‘sGraveland, na diverse missers bij de thuisclub was het uiteindelijk Vincent van Vuure die AS’80 doelman Kingsley Adu het nakijken gaf en voor de 2-1 zorgde.

In de tweede helft twee gelijkwaardige ploegen die streden voor elke meter.  AS’80 maakte in de 55e minuut dan toch de 3-1, nadat uit een hoekschop slecht werd weggewerkt kon de boomlange Ali Zandi scoren. AS’80 leek op rozen te zitten maar men werd flink onder druk gezet en moest men ook herhaaldelijk aan de noodrem trekken. In de 65e minuut wist ‘sGraveland dan toch hun tweede goal van de middag te maken. Het spel bleef zich hierna op beiden helften afspelen maar AS’80 liet de tegenstander niet meer dichterbij komen en pakte hiermee de eerste thuiswinst van dit seizoen.

Verslag en Foto: Herman de Wit