Eerste zege Chabab

Chabab heeft haar eerste overwinning in de topklasse te pakken. De uitwedstrijd tegen HSC’21 in Haaksbergen werd met 0-2 gewonnen. Tarik Amarzagouio en Jamal Dibi waren de doelpuntenmakers voor de promovendus. De afgelaste wedstrijd van afgelopen weekend tegen Achilles’29 krijgt trouwens nog een staartje.

Het was een overwinning die Chabab hard kon gebruiken. Na het succesvolle vorige seizoen, waarin promotie werd afgedwongen en de finale van de landelijke beker werd gehaald, ging het dit seizoen als het om de resultaten gaat nog niet naar wens. Eerst was er in het openingsweekend een ruime nederlaag (6-0) en er volgde uitschakeling in de grote KNVB beker. Afgelopen weekend werd het duel met Achilles’29 afgelast. Misschien was precies die paar dagen extra rust die Chabab kon gebruiken.

Of dat nou wel of niet de reden was, volgens manager van Koppenaal niet,; Chabab pakte in ieder geval drie belangrijke punten. Bij rust stond het nog 0-0 maar na de hervatting maakten Tarik Amarzagouio en Jamal Dibi het verschil.

Teammanager Patrick Koppenaal: “In de eerste helft waren we gelijkwaardig maar na de pauze waren we sterker dan HSC. Na de 0-2 voorsprong kregen we heel veel ruimte en hadden er eigenlijk nog wel drie of vier nul van moeten maken. Maar goed dat maakt niet uit. De punten zijn binnen.”

Doordat de wedstrijd afgelopen zondag op Riekerhaven werd afgelast speelt de ploeg van Alami Ahannach komende zondag haar eerste thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Haaglandia dat al haar wedstrijden tot op heden verloor. De afgelaste wedstrijd krijgt trouwens nog een staartje want Achilles’29 heeft een officiële klacht ingediend tegen Chabab. De kampio2en van vorig jaar vindt het aflasten van het duel competitie vervalsing. Koppenaal: “Het is niet ons eigen veld. Wij keuren het niet. Dat doen de consuls. Ik heb foto’s gemaakt en ze naar de KNVB gestuurd. Meer kunnen wij niet doen maar de klacht van Achilles is echt belachelijk.”