Eerste zege DWV zaterdag in 2012

Na drie maanden droog te hebben gestaan heeft DWV Zat.1 eindelijk weer eens de volle drie punten weten binnen te slepen. Het laag geklasseerde TOS Actief was niet opgewassen tegen de jonge en snelle aanvallers van de Noord-Amsterdammers.Vanaf de eerste minuut lieten de DWV-ers er geen gras over groeien wat binnen 5 minuten resulteerde in de eerste grote kans van Gilliano Berenstein. Deze opgelegde kans was echter nog niet aan hem besteed. Na 11 minuten was het toch raak toe topscorer Mohamed Soltane vrij voor de TOS doelman werd gezet en van dichtbij niet faalde en zo zijn 10e competitietreffer van dit seizoen liet aantekenen. De gasten reageerde nauwelijks op deze vroege voorsprong en beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Zo heel nu en dan kwam TOS Actief er een keer uit maar tot echte doelkansen leidde dit niet. Na een reeks aan onbenutte DWV kansen was het in de 25e minuut wel weer raak. Een schot van verdediger Gijs Boerwinkel werd nog van de doellijn gehaald maar niet afdoende waardoor Berenstein de 2-0 ruststand op het scorebord kon zetten.

In de 2e helft tapte de gasten uit Amsterdam-Oost duidelijk uit een ander vaatje. Er werd wat sneller druk gezet op de DWV achterhoede en dit zorgde ervoor dat de Noord-Amsterdamse aanvallers nauwelijks nog in het spel voor kwamen en de DWV goalie zelfs een aantal keren in actie moest komen. Een minuut of 7 na rust was de grootste kans voor TOS Actief. Een goede schot uit de tweede lijn werd door DWV doelman Jeffrey Boakye naar de zijkant maar voor de voeten van een TOS aanvaller getikt. Schun voor het lege DWV doel schoot de TOS Actief aanvaller huizenhoog over en was de grootste kans voor de gasten versprutst. Halverwege de gesapige 2e helft nam DWV het heft weer in handen en was de storm van de gasten weer gaan liggen. De zege van de gastheren kwam niet meer in gevaar en weer nog extra opgewaardeerd door een zondagsschot van Daan de Ridder. Een als voorzet bedoelde vrije trap vanaf 35 meter werd door alles en iedereen gemist en verdween in het doel. Zodoende eindigde deze verre van spectaculaire wedstrijd op een zeer slecht bespeelbaar veld in 3-0 voor DWV. Een zege waar niets op af te dingen viel