Eerste zege Nautilus

Het Amstelveens Nautilus heeft in de vierde klasse F haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel versloeg UNO uit Hoofddorp met 3-1.

Nautilus bewaart goede herinneringen aan UNO. In 2009 wonnen de Amstelveners aan de Sportlaan met maar liefst 19-1. Toen speelde het duel zich nog af in de zesde klasse . Dat het afgelopen zondag niet weer zo makkelijk zou worden moge  duidelijk zijn.

In de eerste helft waren de mannen van Nautilus coach Jean-Paul van Zoghel duidelijk de bovenliggende partij. Van de vier grote kansen werd er echter maar één verzilverd. Nautiliaan Mike Hollander zette in de tiende minuut goed door en schoot hard op doel. Thomas Greveling, keeper van UNO, kreeg de bal niet klemvast en wie anders dan Joe Trompert was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten.

Na rust een geheel ander UNO (Uit Nood Opgericht) dat Nautilus direct onder zware druk zette. In de 47e minuut betekende dit al de gelijkmaker, 1-1. Daarna hielden de paal, lat en keeper Niels Wuhtrich Nautilus op de been. Nautilus kwam onder de zware druk vandaan en kwam via een uitval op een, op dat moment, niet verdiende 2-1 voorsprong. Een prima combinatie over rechts werd besloten met een perfecte voorzet van Mike Hollander. Eus Oukoums hoefde er alleen maar tegenaan te koppen en deed dat dan ook, 2-1 in de 51e minuut.

Niels Wuhtrich

De jonge UNO trainer  Rik Verhage probeerde via enkele wissels het tij nog te keren maar Nautilus gaf het niet meer uit handen. Met name Eus Oukoums bezorgde de verdediging van UNO handenvol werk. Na een fraaie combinatie over links tussen Oukoums en Kay Vork volgde er een goede voorzet van diezelfde Vork. De voor Trompert ingevallen Bas van der Borden kopte (zijn allereerste Nautilus goal) perfect in bij de eerste paal, 3-1 in de 87e minuut. Hierna nog een grote kans voor Michael Plas na een strakke voorzet van Mike Hollander. Greveling redde op echter miraculeuze wijze. 4-1 was ook geflatteerd geweest.