Eerste zege van het seizoen voor vrouwen Kadoelen

De vrouwen van Kadoelen hebben in de zondag eerste klasse C eindelijk haar eerste overwinning van het seizoen behaald. De ploeg van trainer Arie Seekles versloeg Winkel met 4-1. Uitblinkster was de pas 15-jarige Annemein van Seijst die drie keer scoorde.

De basis voor deze overwinning werd gelegd in het eerste half uur waarin Kadoelen met strijd, passie en bij vlagen goed voetbal en een 3-0 voorsprong nam. Op de uiteindelijke 4-1 overwinning was niks af te dingen en de vreugde was groot dat het kwartje een keer de goede kant op viel.

08022014 IJsselmeerv. F2M TOS Actief MD1 Rijnv MA1 Winkel VR1 117

Voor de aftrap was het nog puzzelen voor coach Arie Seekles omdat hij kort voor de wedstrijd het zonder Kimberly van Aalstede, Kimberley van der Horst en Naraïda Leissius moest doen. Dit leidde tot een aantal omzettingen die achteraf goed uitpakten. Megan van der Lubbe ging voorstopper spelen en werd belast met het bewaken van de gevaarlijkste speelster Khadija Marghadi die in de heenwedstrijd nog goed was voor twee treffers.

Met de wind in de rug begint Kadoelen prima. Er wordt vanaf de eerste minuut voor iedere bal gevochten waardoor vrijwel alle duels worden gewonnen. De beloning laat niet lang op zich wachten en na vijf minuten kopt de 15-jarige Annemein van Seijst de 1-0 achter keepster Sabine Gruis. Amper van de schrik bekomen krijgt Winkel een tweede treffer te incasseren als Lisanne Simonides de door scheidsrechter Meijer toegekende vrije trap vanaf 25 meter hard langs Gruis wordt geschoten.

08022014 IJsselmeerv. F2M TOS Actief MD1 Rijnv MA1 Winkel VR1 123

Kadoelen is voorin met Annemein van Seijst en de terugkeerde Melissa Janssen een ware plaag voor de Winkel-verdediging. Nadat Mandy Prins van de linkerkant in de 25ste minuut een vrije trap net naast heeft geschoten, is het even later toch raak als Annemein van Seijst goed doorzet aan de achterlijn en haar schot via het been van een Winkel-verdiger in het doel verdwijnt: 3-0.

Na een half uur neemt Kadoelen iets gas terug en komt Winkel wat beter in de wedstrijd. Maar de verdediging van Kadoelen staat haar mannetje en de anders zo gevaarlijke spits krijgt geen voet aan de grond bij de ijzersterk spelende Megan van der Lubbe. De keren dat Winkel wel voor het doel komt is er altijd nog keepster Saadia Ayyyad die tussendoor nog even tijd heeft om buiten de zestien twee speelsters van Winkel op het verkeerde been te zetten.

08022014 IJsselmeerv. F2M TOS Actief MD1 Rijnv MA1 Winkel VR1 133

In de tweede helft komt Deline Verkerk in het veld voor de niet geheel fitte Jaime Teiwes. Hierdoor schuift Benita Hemminga door naar de linksbuitenpositie. Kadoelen heeft nu de wind tegen en dat maakt het voetballen er niet makkelijker op. Khadija Marghadi raakt nog de lat maar Saadia Ayyaad zat er goed bij. Twee minuten later gaat na een mooie pass van Lisanne Simonides, Benita Hemminga alleen op keepster Gruis af maar ze schiet de bal met links naast.In de 65ste minuut is er de mooiste actie van de wedstrijd als Annemein van Seijst drie verdedigers passeert en vanaf de rand zestien de bal snoeihard in de rechterbovenhoek schiet: 4-0.

kadoelen vrouwen

Vijf minuten later is het bijna 5-0 als Lisanne Simonides na een voorzet van Melissa Janssen de bal verkeerd raakt alleen voor de keepster en de bal naast gaat. Winkel probeert het wel maar kan niet overtuigen. Toch komen zij in de 78ste minuut tot scoren als Maryze Borst de bal uit een vrije trap op doel schiet en de bal via de hand van Saadia Ayyaad in de hoek verschijnt. De laatste kans is voor Kadoelen als Lisanne Simonides in de 85ste minuut alleen door mag kan op keepster Gruis maar de bal net aan de verkeerde kant van de paal ziet belanden.

Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van de vrouwen eerste klasser C