Effectief Real Sranang verovert koppositie na winst op koploper Nederhorst

In de zondag vierde klasse F heeft Real Sranang alvast een voorschot genomen op een naderend kampioenschap. De ploeg van Virgil Trustfull won het rechtstreekse duel met koploper Nederhorst met 4-1 en heeft daardoor de koppositie weer overgenomen. Real Sranang heeft met nog vier duels te gaan een voorsprong van drie punten op concurrent Nederhorst.

De topper tussen de tweede topploegen begon zeer aantrekkelijk. Beide ploegen kregen in de beginfase meteen een goede mogelijkheid om de score te openen. In de vijfde minuut was het al raak dankzij een treffer van oud-JOS-spits Jesse van Huisstede. Toch konden de bezoekers niet lang van de voorsprong genieten, want drie minuten later wist Jurgen Spier, uit een hoekschop, de gelijkmaker binnen te koppen: 1-1.

De wedstrijd golfde in de eerste helft op en neer en beide ploegen lieten zeer aanvallend voetbal zien. Nederhorst nam in de eerste helft het voortouw, terwijl ook Real Sranang voldoende kansen op de voorsprong kreeg via Gregory Kuster en opnieuw Spier. Met een klein half uur op de klok was het alsnog raak. Het lukte Nederhorst niet goed om een bal uit te verdedigen, waarna Kuster van dichtbij hard raak schoot: 2-1.

Nederhorst besloot daarna nog even extra aan te zetten om nog voor rust de gelijkmaker te produceren en kreeg ook goede kansen. Luuk van Huisstede was tot tweemaal toe dichtbij een treffer maar zag een schot door doelman Lemuel van Gom worden gekeerd en zijn kopbal eindigde op de paal.

De tweede helft begon meteen met een vervelend incident voor Nederhorst. Na een duel bleef Luuk van Huisstede bewegingsloos op het veld liggen en de buitenspeler van Nederhorst kon niet verder. Hoewel Nederhorst na het vertrek van Van Huisstede minder dominant was, kreeg de ploeg van Jouri de Bruin voldoende mogelijkheden op de gelijkmaker. Na een goede individuele actie eindigde een schot van Steven Stijvers in de handen van de doelman waarna het ook Toine Bonink en Jesse van Huisstede niet lukte om keeper van Gom te passeren.

Real Sranang bleek aan de andere kant van het veld beter met haar kansen om te gaan. Uit een goede voorzet van Geoffrey Verwey kopte Spier van dichtbij raak. Na de 3-1 lukte het Nederhorst niet meer om terug te komen in de wedstrijd en bepaalde de thuisploeg diep in de blessuretijd de eindstand op 4-1. Kuster kreeg de eer om vanaf de penaltystip zijn tweede van de wedstrijd te kunnen maken.

Maandagmiddag op onze site een uitgebreide samenvatting en reacties op de Wedstrijd van de Week.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)