Home / Algemeen / Efficiënt Arsenal doet ZSGOWMS de das om

Efficiënt Arsenal doet ZSGOWMS de das om

In de zaterdag derde klasse B heeft Arsenal op eigen veld weten af te rekenen met ZSGOWWMS. Beide ploegen waren vorig seizoen oppermachtig in de vierde klasse en werden beide overtuigend kampioen. In de derde klasse won Arsenal het onderlinge duel met 4-2.

Op voorhand wisten beide ploegen dat zij een gelijkwaardige tegenstander zouden treffen. Arsenal begon fel en creëerde vanaf het eerste fluitsignaal een veldoverwicht. Dit leverde echter weinig gevaar op, omdat de defensie van ZSGOWMS, ondanks het gemis van bijna de gehele achterhoede, weinig toe gaf. De uitploeg testte de verdediging van Arsenal door een snelle omschakeling. De eindpass was uiteindelijk niet goed genoeg om Arsenal echt pijn te doen.

Tot na twintig minuten Paul van der Horn een bal onderschepte en deze via Joey van den Broek bij Gerben Bolten kreeg. Bolten twijfelde niet en tekende voor de 0-1. Na deze treffer nam ZSGOWMS het initiatief over wat leidde tot een opgelegde kans voor Joey van den Broek. Oog in oog met Arsenal-doelman Danny de Lange schoof hij de bal echter naast het doel.

Uiteindelijk kwam Arsenal op gelijke hoogte vanuit een vrije trap vanaf de zijkant. Deze werd perfect ingedraaid en kon binnengekopt worden door Arsenal-spits Thomas Riemens. Arsenal tankte hier vertrouwen uit en zette ZSGOWMS meer onder druk. Dit leidde tot de 2-1 toen een ingooi verlengd werd en bij de tweede paal kon worden binnengelopen door een Arsenal-aanvaller.

ZSGOWMS was nog dichtbij de gelijkmaker toen een vrije trap van Gerben Bolten op de onderkant van de lat terechtkwam en even later was het De Lange die Arsenal op de been hield met een goede reflex op een schot van Van Den Broek.

Arsenal mocht uiteindelijk met een comfortabele 3-1 voorsprong de rust ingaan toen diezelfde De Lange een corner van ZSGOWMS pakte en via een snelle, verre uittrap Thomas Riemens bereikte. De spits bleef sterk aan de bal rondde koelbloedig af.

Na de thee kwam ZSGOWMS sterk uit de kleedkamer. Iets meer druk en een klein veldoverwicht resulteerde in een grote kans voor Chico van Soelen die de bal echter langs de verkeerde kant van de paal schoot. Wederom uit een lange uittrap van De Lange kon Thomas Riemens gemakkelijk door de verdediging van ZSGOWMS lopen en de 4-1 binnenschieten.

ZSGOWMS ging alles of niet spelen en dit resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten. Een doelpunt van Dave Jansen werd onterecht afgekeurd voor buitenspel en Ruud den Hooglander kon een voorzet alleen nog maar schampen en voorlangs koppen. Arsenal probeerde nog gevaar te stichten vanuit de counter en de goede lange bal van de doelman. Dit leidde echter niet tot hele grote kansen. Tien minuten voor tijd wist ZSGOWMS dan toch nog te scoren. Een voorzet werd goed verlengd door Sancho van Soelen en Joey van den Broek kon van dichtbij binnentikken. Verder dan deze tegentreffer kwam ZSGOWMS niet meer en zo werd de eindstand bepaald op 4-2 voor Arsenal.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma van de derde klasse B op de klassenpagina.

Foto: Arsenal-trainer Iwan Zandwijken