Efficiënter OFC bekert verder na minimale zege op Flevo Boys

OFC is er gisteravond (woensdag) in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB-Beker. De ploeg van Imdat Ilguy was op eigen veld met 2-1 te sterk voor de Flevo Boys.

OFC begon de wedstrijd met maar liefst zeven wijzigingen ten opzichte van de gewonnen competitiewedstrijd tegen Westlandia (2-1). Dit met het oog op de derby tegen De Dijk van aanstaande zondag.

Beide ploegen deden in het begin van de wedstrijd weinig voor elkaar onder. Toch brak Quincy van de Leuv al vroeg in de wedstrijd de ban door de thuisploeg met een rake vrije trap na negentien minuten op voorsprong te zetten. Vijf minuten later kreeg William de Boer een goede mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar zijn inzet werd door keeper Atam Koroglu goed gepareerd.

Beide ploegen hielden elkaar in een aantrekkelijke eerste helft goed in evenwicht. OFC ging beter met haar kansen om en breidde de voorsprong zelfs voor rust uit via een schot van Bilal el Yacoubi. Na de rust nam Flevo Boys het initiatief in de wedstrijd over en nadrukkelijker bij OFC op de deur begon te bonken. Timon Rorije kreeg na ruim vijftig minuten spelen een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar het lukte de middenvelder van Flevo Boys niet om de bal voor open doel binnen te schuiven.

Flevo Boys bleef vervolgens aandringen en had de pech dat ook invaller Jarno van der Wal tien minuten voor tijd voor open doel naast schoot en OFC voor de tweede keer goed weg kwam. In de negentigste minuut kwam de beloning voor Flevo Boys er vervolgens alsnog toen Allan Bakker uiteindelijk wel raak wist te schieten. Helaas kwam de aansluitingstreffer voor Flevo Boys te laat en beker OFC verder. In de tweede kwalificatieronde gaan de Oostzaners op 24 augustus op bezoek bij competitiegenoot Dongen.

Verslag: Jurgen Boegborn