Einde seizoen voor Joey Klare (JOS/Watergraafsmeer)

Voor Joey Klare zit het seizoen er na één wedstrijd alweer op. De middenvelder van JOS/Watergraafsmeer scheurde twee weken geleden in de oefenwedstrijd tegen Swift zijn kruisband af en kan zich gaan richten op volgend seizoen. “Het is zo goed als zeker een afgescheurde kruisband. Ik heb maandag nog een MRI-scan en dan is het 100% duidelijk. Maar volgens de fysiotherapeut is dat slechts een formaliteit.”

De 27-jarige middenvelder, die ook in het centrum van de verdediging uit de voeten kan, is erg teleurgesteld over zijn blessure. “Ik probeerde druk te zetten op de tegenstander en toen ging ik erdoor heen. Ik wist eigenlijk al meteen dat het foute boel was. In de eerste competitiewedstrijd tegen De Meern zakte ik ook door mijn knie. Daarna heb ik gewoon getraind en door die fysio weer fit verklaard. Tegen Swift kon ik eindelijk weer minuten maken, alleen toen ging het helaas alsnog mis.”

Voor Klare is het niet de eerste keer dat hij moet omgaan met blessureleed. Ook vorig seizoen, toen hij nog uitkwam voor ODIN’59, stond hij lange tijd langs de zijlijn. “Vorig seizoen had ik een gebroken elleboog en heb ik een groot deel van het seizoen moeten missen. En een gescheurde kruisband heb ik al eerder gehad. Het zit de laatste tijd dus niet echt mee en dat is heel zuur.”

Hij zal de rest van het seizoen moeten toekijken. “Er zit nog een klein beetje vocht in de knie, maar ik kan inmiddels wel weer normaal lopen. Ik ben in de sportschool bezig om mijn knie sterk te maken voor de operatie en ben weer begonnen met werken. Helaas moet ik mijn team vanaf de tribune gaan aanmoedigingen ,maar ze staan op het moment eerste dus dat is wel een lichtpuntje.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!