Foto Rob van Vliet: Na een doelpunt tegen DTS in november 2012

Einde tijdperk Ten Heuvel

Laurens ten Heuvel is in principe bezig aan zijn laatste twee wedstrijden voor zaterdag hoofdklasser Ajax. De spits houdt het naar dit seizoen voor gezien. Al liet de bijna 37-jarige aanvaller speler zelf in zijn antwoorden nog wel wat twijfel doorklinken. Op 11 mei kan het zo maar afgelopen zijn voor de voormalig profvoetballer.

In Juni word Ten Heuvel 37 jaar en het moet gezegd, hij is nog topfit. Het oogt allemaal nog zo makkelijk in het veld. Waarom dan stoppen zou je zeggen want hij is nog zeer fanatiek. Maar ook het trainerschap lonkt voor hem. Ten Heuvel heeft inmiddels TC (trainer coach) twee in zijn pocket en ziet een nieuwe uitdaging aan de horizon. Een club trainen is uiteindelijk toch zijn doel.

Foto Rob van Vliet: Laurens ten Heuvel in februari tegen Sportlus'46
Foto Rob van Vliet: Laurens ten Heuvel in februari tegen Sportlus’46

Ten Heuvel: “De kans zit erin dat ik stop. Dat hangt nergens van af. Kijk, ik wordt ook een jaartje ouder en ik heb zoiets van, ik heb mijn trainer diploma TC 2. Het is ook de bedoeling dat ik TC 1 binnen wil gaan halen. Ik zou dolgraag het trainersvak in willen gaan. Of dat hier bij Ajax is dat weet ik nog niet. Daar zal nog wel een keer over gepraat gaan worden op een later tijdstip. Ik voel me inderdaad nog goed fit. Over een paar maanden word ik 37 jaar en heb een mooie voetbal carriere achter de rug. Als ik dit jaar stop dan stop ik definitief. Nog een jaartje door, het zou zomaar kunnen. Ik merk toch dat ik moeilijk afstand kan doen van het spelletje. Het plezier beleef je toch echt wel het beste als jezelf voetbalt. Als je langs de lijn staat kan je eigenlijk niets meer doen. Voor de wedstrijd kun je de jongens goed instrueren maar zij moeten het uitvoeren. Je bent een soort radar(tje) langs de kant.

Foto Rob van Vliet: Na een doelpunt tegen DTS in november 2012
Foto Rob van Vliet: Na een doelpunt tegen DTS in november 2012

“Ik heb inderdaad een geweldige voetbaltijd meegemaakt dat begon in Engeland en later in Nederland. Na weer een periode in Engeland en Oostenrijk keerde ik weer terug naar Nederland. Net negentien jaar oud was ik en goed opgeleid bij HFC Haarlem en bij Ajax in de jeugd. Na een half jaartje bij FC Den Bosch wilde Barnsley mij graag hebben. Het eerste half jaar begon ik in het tweede om te wennen. Daarna vloeide ik door naar de hoofdmacht en kreeg ik veel speelminuten. We werden tweede dat jaar en we promoveerden naar de Premier League. Wat ik toen heb ervaren was uniek. Ik kreeg invalbeurten tegen ondemeer Aston Villa en Southampton. Een ongelofelijke sfeer hangt er altijd in die Engelse stadions waar je een enorme dosis energie mee opdeed.”

Foto Rob van Vliet: De bal afschermen tegen Quick Boys in november 2012
Foto Rob van Vliet: De bal afschermen tegen Quick Boys in november 2012

“Ik ben nadien nog een keer terug geweest. In 2002 was dat. In eerste instantie ging ik naar Northampton en in een latere fase naar Sheffield United. In Oostenrijk heb ik bij Vienna gespeeld. Je kunt deze clubs vergelijken met het niveau in de Jupiler League. In Nederland speelde ik ook nog voor DCG, Stormvogels Telstar, de Graafschap, RBC Roosendaal en tot aan het faillissement bij HFC Haarlem . Dat was erg zuur. Ik had tenslotte bij Haarlem mijn opleiding genoten. Een betere afsluiting in het betaalde voetbal had me meer voldoening gegeven. Erg jammer dat het zo gelopen is. Bij de amateurs heb ik goed de draad weer op kunnen pakken. Met Topklasser Katwijk heb ik nog een derde plek behaald. De zaterdag Topklasse heeft een behoorlijk hoog niveau. Ajax wordt mijn laatste club. Ik kan met tevredenheid terugkijken op een groot avontuur waar ik erg van genoten heb”, aldus Laurens ten Heuvel.

Verslag Hennie van de Weerd
Foto’s Rob van Vliet 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)