Eindelijk een periodetitel voor De Dijk na winst op De Zouaven

Nadat het vorig seizoen tot drie keer aan toe niet lukte is het hoofdklasser De Dijk vandaag wel gelukt om een periodetitel in de wacht te slepen. De 0-2 overwinning in Grootebroek bij De Zouaven leverde de ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen in ieder geval een ticket op voor de nacompetitie.

1

Daarnaast is de ploeg uit Schellingwoude ook koploper geworden doordat Chabab weer niet speelde. Assistent-trainer Marco van Galen: “Het is natuurlijk mooi dat we nu ook koploper zijn, maar het is wel een heel vertekend beeld met de situatie rondom Chabab. Daar moet wel snel duidelijkheid in komen anders krijg je met competitie vervalsing te maken en dat kan nooit de bedoeling zijn.”

2

De opluchting was groot bij De Dijk nadat de overwinning was binnengesleept want best was het allemaal niet. Olaf Lindenbergh scoorde na acht minuten al vanaf elf meter, maar daarna vergaten de Amsterdammers het karwei af te maken. Met name Dennis Kaars en Chakib Tayeb kregen opgelden kansen om het duel te beslissen. Doordat dat niet gebeurde moest doelman Veenboer tien minuten voor tijd nog een uitstekende redding verrichten anders was het nog bijna mis gegaan. In de laatste minuut zorgde Tim Ruder voor de bevrijdende 2-0.

3 juichen De Dijk

Van Galen: ” Eindelijk hebben we dan die periode. Vorig jaar lukte het steeds net niet. Nu moeten we kijken of we er nog meer uit kunnen halen. Het is een mooi moment voor iedereen bij de club.”

4

Foto Rob Beene 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)