Eindelijk eerste zege voor TABA!

In de zaterdag derde klasse B heeft TABA op de slotdag van de eerste seizoenshelft als nog de eerste zeg behaald. Zowel het eerste zaterdag als zondagteam was nog zonder overwinning. Het eerste zaterdagteam brak de ban en versloeg De Meer met 1-0.

Na de thriller van een kampioenswedstrijd die TABA winnend afsloot en daarmee promotie afdwong naar de derde klasse, viel er nog weinig te genieten voor de geel zwarten. Door vele blessures en de sterke tegenstanders waren zij er nog niet in geslaagd een overwinning, of zelfs een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ondanks dat de laatste weken een stijgende lijn waarneembaar was, gooide pech, persoonlijke fouten en hier en daar de scheidsrechter tot nu toe roet in het eten.

Niet geheel toevallig werd de eerste overwinning geboekt op het veld van de Meer. Dit was ook het decor van de kampioenswedstrijd eind vorig seizoen tegen Wartburgia. Ook nu werd een heldenrol opgeëist door Denton Koenderink. Waar hij in de seizoensfinale in de blessuretijd als spits de 3-2 binnenschoot was hij nu als doelman met enkele puike reddingen verantwoordelijk voor het houden van de nul. Een primeur voor TABA dit seizoen. De laatste weken keept hij, door personele problemen. Hij groeit zichtbaar in zijn rol.

De eerste helft was de Meer de bovenliggende partij. Met goed verzorgd voetbal creëeren zij enkele mogelijkheden en twee grote kansen die door Koenderink onschadelijk werden gemaakt. Verder kwam TABA niet in de problemen, en werden zelfs ook enkele keren gevaarlijk. Het dichtst bij een treffer was de mee opgekomen laatste man Sven Boogert. Zijn afstandsschot belande op de bovenkant van de kruising.

In de laatste minuut voor rust kreeg Taba een corner. De scheidsrechter waarschuwde een aantal keer de spelers van de Meer die opzichtig aan het duwen en trekken waren. Toen de hoekschop volgde ging dit gedrag door. De scheidsrechter twijfelde niet en wees gedecideerd naar de stip. De vaste penaltynemer van Taba was echter niet in staat om het buitenkansje te verzilveren. Zijn net iets te scherp ingeschoten trap stuiterde via de binnenkant van het houtwerk het veld weer in.

Na rust zetten beide ploegen aan om een overwinning uit het vuur te slepen. Het werd steeds grimmiger op het veld. De scheidsrechter voelde zich genoodzaakt om enkele gele kaarten te trekken voor beide ploegen. Hierbij ontving de aanvoerder van de Meer zijn tweede gele kaart en moest hij de aftocht blazen. Tegen tien man kreeg TABA een licht overwicht. Dit wisten zij ook in de score uit te drukken. Joep Zewald kon de bal binnenglijden na een scherpe voorzet van Sieme Luickx. De Meer claimde buitenspel, maar het doelpunt was geldig (0-1)

Wat volgde was een Engels aandoend slot van de wedstrijd. De Meer probeerde met opportunistisch voetbal een doelpunt af te dwingen. TABA verzuimde om uit de counter de wedstrijd op slot te gooien. Er werd gestreden voor iedere bal. Enkele vrije trappen en een grote kopkans in de laatste minuut konden niet worden verzilverd door de Meer. De zwaarbevochten eerste drie punten werden door TABA gevierd als een kampioenschap. De laatste minuten moest TABA ook verder met tien man. De sterk spelende voorstopper Nahuel Blaton, die al eerder van het veld was gegaan voor verzorging van een open wond aan de knie, liep een hoofdwond op.

Na de wedstrijd naar de eerste hulp gegaan. Hier kon de wond worden verzorgd en gedicht. Op doktersadvies mag de bonkige verdediger 48 uur niet douchen. Uit solidariteit heeft het gehele team van TABA besloten dit advies over te nemen.

Kijk voor alle uitslagen op de klassenpagina van zaterdag 3B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)