Eindelijk valt het de goede kant op voor FC Aalsmeer

In de zaterdag eerste klasse A heeft FC Aalsmeer de eerste punten binnen. Op eigen veld won de ploeg van Cor van Garderen met 2-1 van JSV Nieuwegein. Veel kansen kreeg zijn ploeg niet, maar in tegenstelling tot de vorige wedstrijden werd er nu wel gescoord.

Van Garderen: “De vorige wedstrijden hadden we veel kansen en geen goals. Nu hadden we weinig kansen en wel goals. Eindelijk viel het kwartje eens de goede kant op.”

De trainer moest in de warming-up zijn beoogde opstelling al aanpassen omdat Calvin Koster geblesseerde afhaakte. Met Michael Kocon als zijn vervanger probeerde Aalsmeer het nog ongeslagen JSV Nieuwegein het eerste puntverlies toe te brengen. In een niet al te spectaculaire wedstrijd met heel weinig kansen wan het dan ook niet onlogisch dat het 0-0 bij rust stond.

Na wat aanpassingen in de rust van Van Garderen kwam Aalsmeer steeds dichter bij het doel van de gasten. Het resulteerde uiteindelijk in de 1-0. Uit de eerste de beste kans zorgde Epi Kraemer voor de voorsprong. Toen Fernando Pique in de zeventigste minuut uit de tweede kans van Aalsmeer ook direct de tweede goal maakte leek er er niets meer aan de hand. Kocon had de derde kans ook nog af moeten maken, maar de Poolse aanvaller miste.

20160917-overwinning-sefie-fc-aalsmeer

Drie minuten later was de spanning echter weer terug toen Wesley Vaes voor de 2-1 zorgde. Van Garderen: “Na die tegengoal heb ik een extra middenvelder gebracht om wat meer rust in de ploeg te krijgen. Je weet dat ze ‘alles of niets’ gaan spelen. Het was dan ook niet mooi meer in de slotfase, maar we hebben stand gehouden.”

In de slotfase was het aan keeper Nick van der Wiel te danken dat niet alsnog de gelijkmaker viel. Van Garderen: “We hebben gewoon goed gespeeld en dan koet je ook een keer wat geluk hebben.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.