Home / slideshow / Eindelijk weer competitiewinst voor Ajax
Ajax - Archieffoto: Orange Pictures

Eindelijk weer competitiewinst voor Ajax

Het was alweer even geleden dat Ajax in de competitie wist te winnen. Na de zege tegen Buitenpost op 17 september speelde het drie keer achter elkaar met 0-0 gelijk, om daarna met 0-5 van Eemdijk te verliezen. Op bezoek bij DETO in Vriezenveen kon er zaterdag eindelijk weer gejuicht worden: 1-3.

Al vroeg kwamen de Amsterdammers op een 0-1 voorsprong nadat Rydell Poepon hard raak schoot. Daarna kreeg DETO twee kansen uit vrije trappen, maar ook Ajax bleef gevaarlijk. Zo ging een nieuwe inzet van Poepon over. Halverwege de eerste helft wist Ajax de voorsprong te verdubbelen, toen Keina Yamaguchi een vrije trap binnen schoot. Tien minuten later maakte de thuisploeg via Coplan Soumaoro de aansluitingstreffer. Zo werd de 1-2 ruststand bereikt.

Na rust ging het spel over en weer. DETO kreeg kansen op de gelijkmaker, maar Ajax had ook mogelijkheden om de 1-3 te maken. Het was vijf minuten voor tijd Lesly de Sa die het duel op slot gooide. Vanuit de draai schoot hij fraai raak in de bovenhoek.

Zo wist Ajax eindelijk weer eens te winnen in de competitie, waarin het nu de vijfde plaats bezet. Volgende week komt SDV Barneveld op bezoek, de hekkensluiter. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Archieffoto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)