Eindelijk weer winst voor Waterwijk bij Eemnes

In de zaterdag derde klasse C is Waterwijk er weer eens in geslaagd om drie punten te pakken. De ploeg van scheidend trainer Mark de Boer won afgetekend met 1-5 van Eemnes en speelde zich hiermee nagenoeg veilig.

Deze wedstrijd was voor zowel Eemnes als Waterwijk erg belangrijk. De thuisclub zit in de gevarenzone en Waterwijk moest na zes nederlagen op rij het goede gevoel terugkrijgen met punten. Dat laatste gebeurde ook. De Almeerders waren vanaf het begin de toonaangevende ploeg. In de zesde minuut was het al raak toen een vloeiend lopende aanval door Eemnes-verdediger Bas Dolman met de hand van de doellijn werd gehouden. Scheidsrechter Dinkelberg was resoluut, wees naar de stip en toonde Dolman de rode kaart.

Eemnes - Waterwijk

Eemnes kwam met een man minder toch sterk terug en wist in de vijftiende minuut de gelijkmaker te produceren 1-1. Nadat Waterwijk hierna diverse kansen onbenut had gelaten, nam het nog voor rust de leiding weer in handen. Ronald Morlog schoot na een goede actie de 1-2 binnen, wat ook de ruststand betekende.

Al vlak na de hervatting beslisten de Almeerders de wedstrijd. De 1-3 van Lucas van Amersfoort in de 48ste minuut was namelijk een dreun voor de thuisploeg. Waterwijk liep uiteindelijk verder uit en zag Mark Heeres met een diagonale knal voor de 1-4 zorgen. Eemnes gaf zich zeker niet gewonnen, bleef strijden om er nog een resultaat uit te kunnen halen, alleen zat het in de afronding telkens niet mee. Een kwartier voor tijd werd door Frigri Ghoudou de eindstand op 1-5 bepaald in het voordeel van Waterwijk. Een strafschop werd immers vlak voor tijd nog gemist door Eemnes.

Door deze winst speelt Waterwijk zich nagenoeg veilig en wat nog belangrijker is: er werd weer eens gewonnen. Dat vond ook trainer Mark de Boer: “We verzuimden in de eerste helft de wedstrijd op slot te gooien. Na de rust deden we het beter en was het tempo ook hoger, wat later de doorslag gaf.” De Almeerders bezitten nu de zevende plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse C.