El Abdallaoui (AFC) enkele weken uitgeschakeld met gebroken pink

De lappenmand begint bij AFC steeds voller te raken. Trainer Willem Leushuis moet het al stellen zonder een aantal sterkhouders en daar is afgelopen weekend doelman Youssef El Abdallaoui bijgekomen. De sluitpost moet vier tot zes weken toekijken met een gebroken pink.

In de warming-up voorafgaand aan de wedstrijd tegen VVSB (2-1 nederlaag) kreeg El Abdallaoui ongelukkig een bal tegen zijn pink. “Het deed heel veel pijn. Met tape om mijn vinger probeerde ik nog verder te gaan met de warming-up, maar het ging niet. Ik kon niet eens een bal normaal vasthouden. Ik durfde niet met zoveel pijn aan de wedstrijd te beginnen, dus vroeg aan de trainer nog om een wissel.”

De doelman had toen nog niet het idee dat het zo ernstig zou zijn. El Abdallaoui: “Na de wedstrijd bekeek de orthopeet mijn vinger, maar die was helemaal dik. Op advies van hem heb ik tot donderdag gewacht voordat ik naar het ziekenhuis zou gaan. Daar bleek gisteren dat mijn pink is gebroken.”

Youssef El Abdallaoui

Met zijn gebroken pink in het gips moet El Abdallaoui nu enkele weken toekijken bij de zondag Topklasser. “Dat is balen, echt heel jammer. Ik heb nu drie weken gips en dan kan het daarna herstellen. Afhankelijk van mijn herstel zal ik zo’n vier a zes weken uitgeschakeld zijn. ”

Kerwin Hartman zal de komende weken als zijn vervanger onder de lat staan bij AFC. El Abdallaoui: “Ik heb veel vertrouwen in Kerwin, ook in het hele team. Helaas gaat het nog niet zoals wij willen, we hebben ons niveau van vorig jaar nog niet kunnen halen. Misschien komt dat doordat we ongeluk met schorsingen en blessures hebben, waaronder ik nu.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC