Home / Algemeen / El Abdallaoui van Chabab naar AFC
Youssef El Adalloui verruilt aan het eind van het seizoen Chabab voor AFC

El Abdallaoui van Chabab naar AFC

Keeper Youssef El Abdallaoui zal per komend seizoen de overstap maken van Chabab naar AFC. De 27-jarige keeper heeft dat vandaag bevestigd tegenover Het Amsterdamsche Voetbal. Een opvallende transfer binnen de twee topklasseclubs van Amsterdam. El Abdallaoui heeft in meerdere periodes bij Chabab gespeeld en is zelfs twee keer kampioen geworden met de club. Het afscheid is dan ook moeilijk, maar de nieuwe uitdaging trekt.

Youssef El Abdallaoui speelde zijn gehele jeugd in Marokko. Pas in 2007 kwam hij naar Nederland en bleek bij Chabab dat het een zeer getalenteerde keeper was. Met katachtige reacties redde hij menig punt voor zijn ploeg. Mede dankzij zijn goede keeperswerk beleefde Chabab vorig jaar een topseizoen met promotie naar de topklasse en het winnen van de districtsbeker. El Abdallaoui kijkt daar met plezier op terug.
El Abdallaoui:’Ik heb een fantastische tijd gehad bij Chabab, dat vergeet je nooit. Ik heb alleen zin in een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden bij AFC. Vorig jaar heb ik ook al contact gehad, maar pas nu is het goede moment.’

Qua cultuur zijn Chabab en AFC totaal verschillende clubs, toch ziet El Abdallaoui geen probleem.
El Abdallaoui:’Ik denk dat ik bij de club pas. Ik heb goede gesprekken gehad waarin er veel vertrouwen werd uitgesproken. Ik ga mijn best doen om in de basis te komen.’

Bij AFC zit men niet stil. Met een nieuwe trainer en een nieuwe voorzitter lijkt het erop dat er ook aan een nieuw elftal wordt gebouwd. Het is de vraag hoe de huidige keepers zullen reageren. Momenteel heeft AFC de beschikking over Beau Molenaar, Kerwin Hartman, maar die gaat op wereldreis en Dion Thomas. Voor Chabab is het vertrek van El Abdallaoui een grote aderlating. Goede keepers zijn schaars en het is de vraag of tweede keeper Wesley van Weerdenburg dit verlies kan opvangen.

Send this to a friend