Home / slideshow / El Kadiri maakt basisdebuut: “Lekker dat ik scoor”

El Kadiri maakt basisdebuut: “Lekker dat ik scoor”

FC Volendam-speler Ibrahim El Kadiri maakte vrijdagavond zijn basisdebuut en verzilverde de kans die hij van trainer Wim Jonk kreeg. Uitgerekend tegen zijn oude jeugdliefde Ajax maakte hij de belangrijke tweede treffer.

Treffer

El Kadiri was voor de wedstrijd blij verrast dat hij vanaf de aftrap mocht beginnen. “Voor mij was het wennen, omdat ik met een basisdebuut startte. Ik heb echter gewoon zo gevoetbald als ik altijd doe. Ik doe m’n ding en dan is het dubbel lekker dat ik een doelpunt maak.”

“Ik zag zoveel ruimte liggen, dus ik besloot met snelheid op mijn man af te gaan”, zo omschrijft hij het doelpunt. “Vervolgens zag ik de keeper en merkte ik dat mijn tegenstander nog terugkwam, dus ik besloot te kappen. Toen plaatste ik de bal in de verre hoek. Voor mijn gevoel dus een aardige goal.”

Oude club

Het was voor El Kadiri een speciaal duel, zeker omdat hij ruim vier jaar in de jeugdopleiding van Ajax zat. “Het is heerlijk om tegen een Amsterdamse club te spelen. Al blijft het normaal, omdat ik natuurlijk ook bij Ajax heb gespeeld. Dan is het zeker mooi dat je tegen je cluppie scoort.”

Afgedwongen

De jonge voetballer werkt nog altijd hard om zich bij Volendam te bewijzen. “Ik denk dat ik het met mijn invalbeurten in het eerste elftal heb verdiend. Bovendien liet ik het zien in Jong Volendam, dus ik heb het voor mijn gevoel écht afgedwongen. Ik hoop natuurlijk volgende week ook weer belangrijk te zijn. Hopelijk pak ik dan weer een goaltje mee.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)