Home / Algemeen / Elmers wil Koroglu op een waardige manier vervangen bij OFC
Tim Elmers

Elmers wil Koroglu op een waardige manier vervangen bij OFC

Tim Elmers gaf begin februari aan dat hij spijt had van zijn keuze voor het zaterdagvoetbal en weer een zondagclub zocht. Die heeft hij inmiddels gevonden. In eerste instantie zou hij richting OFC vertrekken met het idee om als reservekeeper achter de ervaren Atam Koroglu te fungeren. Echter vertrok de 40-jarige doelman na vier seizoenen onverwachts en dus veranderen de vooruitzichten. “In eerste instantie had ik me bij de reserverol neergelegd, maar nu wil ik vol voor de plek onder de lat gaan.”

“Toen de gesprekken met OFC begonnen te lopen, sprak ik enkele weken geleden Atam (Koroglu, red.) over de keeperssituatie bij de club. Ik heb toen mijn waardering naar hem uitgesproken en mijn gedachte was dan ook om komend seizoen als tweede doelman achter hem te staan. Mocht hij op termijn besluiten te stoppen, hoopte ik hem zo goed mogelijk te kunnen vervangen”, aldus Elmers.

Door het vertrek van de 40-jarige doelman komt deze kans voor Elmers komend seizoen dus al. “Zijn afscheid kwam echt als een verrassing en daardoor is het afwachten hoe komend seizoen eruit zal zien. Je weet nu niet met wie je te maken krijgt, maar uiteindelijk zal ik sowieso de concurrentiestrijd aan moeten gaan. Dat maakt ons allen beter en uiteindelijk moeten we elkaar steunen”, vertelt Elmers. Op dit moment beschikt OFC naast de 32-jarige Elmers over de twintigjarige Kay Hilverink. De verwachting is dan ook dat de club daarnaast op zoek zal gaan naar nog een derde doelman om de concurrentiestrijd in gang te zetten.

Waardige vervanging
“Mijn uiteindelijke doel blijft hetzelfde, want dat is nog altijd om Atam zo goed mogelijk te vervangen”, vertelt de sluitpost. Hij kijkt er bij OFC ook naar uit om weer samen te werken met Dennis Nederlof, keeperstrainer bij de club, waar hij bij Purmersteijn ook mee samenwerkte.

Tekst: Mitch Marinus
Foto’s: José Mol en Jeroen Hijlkema

Tim Elmers komt terug op beslissing en zoekt zondagclub