Elwin Jansen (Waterwijk) tankt vertrouwen tegen oude ploeg

Van schlemiel naar held. Die vlieger ging zondag op voor Waterwijk-speler Elwin Janssen. De flankaanvaller ging tegen zijn oude ploeg in de fout bij de 0-1, maar hij maakte het meer dan goed door de aangever te zijn bij de verlossende derde treffer. Dankzij die assist kreeg ploeggenoot Edwin Vermerris Forza Almere definitief op de knieën (3-1). “Het duel begon rot, omdat ik bij de 0-1 de bal verspeelde. Daarom was ik extra blij dat ik een aandeel had in de beslissende derde treffer”, aldus Jansen.

De buitenspeler, die vorig seizoen nog bij Forza Almere speelde, snelde na afloop van de eerste derby in 4G direct richting Ernesto Romano. De voorzitter van zijn oude club zag hoe Vermerris de ontmoeting in blessuretijd besliste. “Ik heb niks lulligs tegen hem gezegd”, vertelt de 26-jarige speler, terwijl hij in de lach schiet. “Natuurlijk was het voor mij speciaal om tegen Forza te spelen. Bij die club heb ik het altijd uitstekend naar mijn zin gehad. Zondag merkte ik dat wij een stapje verder zijn. Na afloop van het duel heb ik Ernesto een hand gegeven en hem veel succes gewenst.”

Forza Almere heeft dat nodig, want de ploeg van Soeniel Nathoe is nog altijd puntloos. Waterwijk haakte door de eerste zege van het seizoen aan bij de middenmoot. “Door deze overwinning zijn wij thuis nog ongeslagen en dat wil ik graag zo houden.” In het openingsweekend speelde Jansen met 1-1 gelijk tegen Amsvorde. De week daarop werd er verloren van 4-1 verloren van koploper APWC.

Jansen promoveerde met Forza naar de derde klasse, maar afgelopen seizoen wist hij zijn team niet te behoeden voor degradatie. “Dat was natuurlijk jammer. Ik ben naar Waterwijk gegaan, omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik merk dat we elkaar bij Waterwijk steeds beter weten te vinden. Het logisch dat wij even moeten wennen aan elkaar. We hebben niet alleen een nieuwe trainer, maar ook enkele nieuwe spelers onder wie ik.”

Waterwijk gaat komend weekend op bezoek bij Faja Lobi. De Utrechters staan derde van onderen. “Deze lijn moeten we doortrekken, maar het belangrijkste is dat wij plezier blijven houden in het spelletje. Daarnaast zijn deze punten belangrijk, omdat wij ons graag willen plaatsen voor de nacompetitie.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!