De huidige zaterdag selectie van Waterwijk

Emotionele titel voor De Boer

Trainer Mark de Boer kan aanstaande zaterdag met Waterwijk kampioen worden van de vierde klasse B. Het zal een emotionele titel worden voor de trainer die afgelopen zomer over kwam van het Amsterdamse Fortius. Gisteren (dinsdag) verloor de Boer zijn vader.

De Boer: “ Mijn vader is 66 geworden en hij was dement. Het is allemaal erg snel gegaan. Sommige mensen is het gewoon niet gegund. Hij was een echte voetbalgek en had samen met mij moeder een seizoenkaart bij Ajax. Zowel mijn moeder als mijn vader zouden niets liever willen dat ik zaterdag kampioen word.”

Ook de zoon van De Boer kan zaterdag kampioen worden met zijn team bij Waterwijk. Alles lijkt samen te vallen voor de trainer die er in is geslaagd om een hecht team te smeden. De Boer: “ We hebben op twee weken na het hele seizoen boven aan gestaan. We waren superieur in de eerste periode en presteren erg constant. Spelen goed verzorgd voetbal en alles is rondom het team perfect geregeld.”

Het wordt een emotionele zaterdag voor Mark de Boer als Waterwijk kampioen wordt
Het wordt een emotionele zaterdag voor Mark de Boer als Waterwijk kampioen wordt

Dat De Boer van de ene emotie in de andere valt is te begrijpen. Toch wil hij zich, ook voor zijn vader, helemaal richten op zaterdag. De Boer: “ Hij zou het niet anders gewild hebben. Ik ga gewoon weer op het veld staan. De spelers rekenen ook op me. We zijn tien maanden bezig geweest om dit te halen. Ondanks dat ik niet onverwacht had dat mijn vader nu al zou overlijden ga ik door. Mijn vader zou dat fijn vinden.”

Waterwijk heeft alleen nog concurrentie van FC Amsterdam. DE ploeg van Ray Semmoh volgt op twee punten. Waterwijk kan zich dus geen misstap veroorloven. De kans dat het misgaat is erg klein. Tegenstander zaterdag is ZSGOWMS. De Amsterdammers staan op de laatste plaats en hebben dit seizoen pas een keer gewonnen en al 81 doelpunten tegen. De Boer: “ Op papier ziet het er goed uit maar je moet het wel eerst doen. Asls we het redden dan denk ik dat we volgend jaar een prima figuur slaan in de  derde klasse. Ik zou graag zien dat er een tweede selectie elftal bij komt dan kunnen we nog verder groeien. Maar late we eerst zaterdag maar eens afwachten. Een kampioenschap voor mijn zoon en later op de dag met mijn eigen team. Het zou prachtig zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!