Home / Algemeen / Energiek Swift verslaat concurrent Zwaluwen ’30

Energiek Swift verslaat concurrent Zwaluwen ’30

Net als vorig seizoen in de nacompetitie was Swift vandaag de winnaar in de confrontatie tegen Zwaluwen ’30. De ploeg van Kees Oostermeijer wist deze topper in de zaterdag Eerste klasse B  thuis met 3-1 te winnen. Door deze overwinning staat Swift nu op een tweede plaats, vijf punten achter koploper Rijnvogels.

Met de 6-0 winstpartij van vorig weekend tegen Aalsmeer wilde Swift het goede gevoel doortrekken tegen Zwaluwen ’30 uit Hoorn. Na een moeizame eerste helft, waar de bezoekers de beste kansen kregen, was de energie van Swift na rust doorslaggevend volgens Oostermeijer. “We hebben volgehouden en zijn door blijven gaan. Dat we als ploeg erin bleven geloven, zorgde ervoor dat we vandaag Zwaluwen ’30 konden verslaan.”

_JBE8244

In het begin van de wedstrijd was diezelfde energie nog niet voldoende aanwezig. Beide teams speelden afwachtend voetbal en pas na een kwartier wist Swift voor het eerst gevaarlijk te worden. Mathijs Kortland brak door via rechts, maar wist met zijn voorzet niemand te bereiken. Deze mogelijkheid voor Swift leek Zwaluwen wakker te schrikken, want de ploeg van Mo Zaoudi kwam vaker voor het doel van Swift keeper Bogdan Constantin. Een voorzet van Rivelinho Grauwde werd door spits Serdar Öztürk net naast getikt en diezelfde Öztürk wist Constantin van zeer grote afstand bijna te verschalken. De doelman was net op tijd en via de lat kon hij een doelpunt nog voorkomen. Het was niet de laatste kans voor de aanvaller, want een minuut later werd een kopbal van Öztürk door Constantin gestopt. Vlak voor rust was het toch Swift dat op voorsprong kwam. Rutger de Vries gaf een voorzet vanaf de linkerkant op Marcel van Aken. De linksback kwam goed voor zijn directe tegenstander en kopte hard binnen. Swift kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Een lange bal van Giovanni Boon kwam bij  Jaap Molenaar terecht en de voormalig speler van Hoofdklasser Volendam rondde goed af oog in oog met Constantin. Molenaar kreeg niet veel later nog een kans, maar ditmaal stond Constantin een doelpunt in de weg. Hierdoor zochten de ploegen met een gelijkspel de kleedkamers op.

_JBE8319

De woorden van Oostermeijer deden hun werk in de openingsfase van de tweede helft, want in de 49ste minuut lag de bal al achter Zwaluwen doelman Albert-Jan de Vries. Rechtsback Teddy Janssen wist met zijn voorzet Hasse Bosboom te bereiken en de aanvoerder kopte al vroeg de 2-1 binnen. Swift ging na het doelpunt niet achteruit leunen en werd tien minuten na de pauze beloond met de 3-1 van Tobias Kuijvenhoven. De aanvallend ingestelde middenvelder maakte de mooiste van de middag door eerst De Vries te omspelen en tot vlak voor de doellijn te blijven dribbelen. De spanning langs de kant veranderde in vreugde toen Kuijvenhoven alsnog binnenschoot en Swift een marge van twee gaf. Tegenstander Zwaluwen ’30 was in de tweede helft niet opgewassen tegen de tomeloze energie van de thuisploeg en kwam niet meer tot grote kansen.

_JBE8297

Er werd nog wel een extra spits ingebracht, maar ook dit bracht Swift niet in de war. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en speelde de wedstrijd rustig uit, al kreeg het vlak voor het eind nog een goede kansen via invallers Tijs Boeting en Jorrit Strakke. Boeting liet met een subtiele voetbeweging zijn mandekker kansloos, maar wist daarna niemand voor het doel te bereiken. Ook Strakke kwam niet meer op het scorebord, nadat zijn inzet door De Vries werd gekeerd. Bij Swift maalde niemand daarom toen scheidsrechter Merkestein voor het einde blies. Weer drie punten erbij voor Swift, dat nu de dichtstbijzijnde belager van koploper Rijnvogels is.

Verslag Wessel Westerhof
Foto’s John Beckman