Home / Algemeen / Engelkes (Ajax): “Ik heb hoge verwachtingen van Kaagman en Van Lunteren”
Trainers Ed Engelkes (L) en Benno Nihom zagen Ajax de eerste wedstrijd ruim winnen van Gent

Engelkes (Ajax): “Ik heb hoge verwachtingen van Kaagman en Van Lunteren”

Ajax-trainer Ed Engelkes wil dit seizoen met Ajax meedoen om de bovenste plekken maar verwacht niet meteen kampioen te worden. “Onze doelstelling is dat we om de bovenste plekken willen spelen en op een Ajax-manier willen voetballen, dominant en aanvallend.”

“En met veel energie, er moet wel wat gebeuren op het veld”, vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. “Vorig jaar zagen we nog wel eens dat we dat wel wilden, maar niet konden. Dat heeft dan toch met de druk te maken. Vandaar dat we de doelstelling bewust wat voorzichtiger formuleren. Wie hard roept, kan hard vallen.”

Engelkes zag vorig jaar zowel de beker als de titel naar FC Twente gaan en zit de Tukkers ook dit jaar als hun grootste concurrent: “Twente is verder dan wij, heeft weinig mutaties gekend en heeft meer automatismen. ADO Den Haag heeft bovendien heel aardig ingekocht.”

Ajax zag Claudia van den Heiligenberg naar Duitsland vertrekken terwijl keepster Marieke Ubachs naar concurrent Twente vertrok. Toch vind Engelkes dat er nog genoeg kwaliteit in de ploeg zit. “Ik heb hoge verwachtingen van Inessa Kaagman, zij moet iets extra’s kunnen brengen, net als Desiree van Lunteren en Tessel Middag.” Kaagman werd tijdens het Kampioenschap van Amsterdam nog gekozen tot Talent van het Jaar terwijl Van Lunteren er met de prijs van Speelster van het Jaar vandoor ging.

Bron: KNVB.nl

Send this to a friend