Enorme afstraffing voor Chabab

FC Chabab heeft een zware week achter de rug. Afgelopen woensdag werd er met 4-1 verloren van Capelle in de KNVB beker en vandaag was HSC’21 met maar liefst 7-1 veel te sterk voor de Amsterdammers.  El Yacoubi redde de eer voor Chabab.

Trainer Alami Ahannach was zo teleurgesteld dat hij na afloop niet eens de pers te woord wilde staan. “En dat snap ik best’, zei aanvoerder Jamal Dibi tegen RTVNH. Dibi: : we hadden een complete offday.”

Foto website HSC'21: Een foto die alles zegt over de onmacht van Chabab tegen HSC'21
Foto website HSC’21: Een foto die alles zegt over de onmacht van Chabab tegen HSC’21

Chabab, dat het weekend begon als koploper in de topklasse, keek al na drie minuten tegen een achterstand aan nadat Felxidaal een overtreding binnen het strafschopgebied had gemaakt. Raterink benutte deze kans, 1-0.  Al doet de uitslag het niet vermoeden maar Chabab kreeg nog best wat kansen. Zo liet Donny Day, bij een 1-0 achterstand ene grote mogelijkheid onbenut en Geoffrey Verweij had op aangeven van Dibi zeker moeten scoren.

Het laatste kwartier van de eerste helft wad dramatisch te noemen. Eerst zorgde Ottink voor de 2-0. Weustink zorgde vijf minuten voor rust voor de 3-0 en Ottink mocht er in het eerste bedrijf zelfs nog 4-0 van maken.

HSC Chabab

Pas bij 6-0 (doelpunten van Nieuwboer en wederom Weustink) redde El Yacoubi de eer voor de Amsterdammers. Raterink zorgde uiteindelijk voor de 7-1 eindstand.

Volgende week mag Chabab vooral revanche op zich zelf nemen als het thuis speelt tegen WKE.

Fotos’s: website HSC’21