Enorme stunt Martinus in beker tegen Hoofdklasser Montfoort

Op sportpark Overburg kreeg Sporting Martinus voor de beker bezoek van hoofdklasser Montfoort. Martinus, vierdeklasser zondag, zou op voorhand weinig kans hebben tegen de zaterdag hoofdklasser. Het werd een enerverend duel met soms sprankelend voetbal. In de 93e minuut viel de beslissing in het voordeel van de Amstelveners: 2-1.

Martinus was zich er wel van bewust dat men de bezoekers geen meter ruimte moest geven want dat zou wel eens de ondergang kunnen zijn. Martinus coach Ron Gerlof had zijn team er goed op voorbereid om kort te dekken en bij balbezit de aanval te zoeken. Al in de eerste minuut had dat al beloond kunnen worden toen een voorzet maar net werd gemist en het zomaar 1-0 had kunnen zijn. Montfoort dat een aardige ploeg heeft en veelal in hoog tempo de aanval op zocht was niet scherp bij de acties voor het Amstelveense doel en kon Martinus steeds weer via het middenveld de aanval opzetten. Montfoort kon soms niet anders doen dan hardhandig ingrijpen en kreeg de thuisclub via wat vrije schoppen de kans om de hoofdklasser te verrassen. In eerste instantie echter zonder succes maar in de 22e minuut was het wel raak, uit een vrije schop was het uit een scrimmage Jesse Correia die het laatste tikje kon geven 1-0.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Montfoort kwam uitstekend terug maar Martinus zat goed in de wedstrijd en kon door de korte dekking steeds weer in balbezit komen wat soms met meer overleg tot een beter resultaat had kunnen leiden. Kansen waren er genoeg voor de gasten maar ook bij hen liet de afwerking te wensen over. Voor de rust waren er nog genoeg mogelijkheden voor Montfoort om te de stand gelijk te trekken maar dat gebeurde niet.

Na de rust wilde de gasten snel zaken doen maar bij Martinus had men het strijdplan niet veranderd en kreeg de hoofdklasser het weer moeilijk om tot scoren te komen. Wel was er een schot van Brandsma van Montfoort wat in het zijnet belandde, en ook een kans voor Bottenheft trof gelukkig voor Martinus geen doel. De Amstelveners kwamen er weer wat uit maar in de 55e minuut kon men niet voorkomen dat de gasten langszij kwamen, Mithel Bottenheft was de maker 1-1, en hiermee kreeg de ploeg van Alain Hijman weer vertrouwen wat resulteerde in een tweetal kansen maar Martinus Keeper Laurens van de Riet (normaal 2e team) zat uitstekend in de wedstrijd en behoedde zijn elftal voor erger. In de 70e minuut had Montfoort de wedstrijd kunnen beslissen maar Brandsma miste een 100% kans. Hierna was Montfoort wel de bovenliggende partij maar de acties strandden steeds weer op het uitstekende keeperswerk van   Laurens van de Riet.

Matchwinnaar David Soesan
Matchwinnaar David Soesan

De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen maar in de 93e minuut voltrok zich het vonnis over de hoofdklasser, een mooie aanval over rechts van Martinus werd goed uitgespeeld, de daarop volgende assist van Joel Cornwall op David Soesan was loepzuiver en was doelman Dennis Vinken van Montfoort kansloos op de inzet van Soesan 2-1. Sportpark Overburg was in extase en kreeg Montfoort de tijd niet meer om de schade te herstellen. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Smit uit Op Meer en had Martinus voor een ware stunt gezorgd!

Martinus coach Ron Gerlof: “We hadden ons goed ingesteld op deze zware tegenstander, gezien de winst vorige week op Ouderkerk voelde we ons sterk en dat heeft zich vanmiddag doorgezet, Montfoort had ook genoeg kansen maar eerlijk gezegd moet je ook wat geluk hebben maar hulde aan mijn ploeg want je wint niet zomaar van een hoofdklasser”.

Verslag Herman de Wit
Foto’s Martinianen.nl en Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!