Eredivisie vrouwen volgend seizoen met zeven clubs

De KNVB heeft de nieuwe opzet bekend gemaakt voor het seizoen 2015/2016 van de Eredivisie vrouwen. Er zal met zeven clubs begonnen worden aan de competitie. De clubs die gaan deelnemen zijn Ajax, Telstar, Heerenveen, FC Twente, PEC Zwolle, PSV en ADO Den Haag.

In december vorig jaar werd bekend dat de huidige BeNe League zou gaan stoppen. De KNVB zag sportief en financieel onvoldoende perspectief om deze competitie voort te zetten. De voetbalbond hoopte voor volgend seizoen met acht clubs weer een eigen Eredivisie op te starten, dit zijn er uiteindelijk dus maar zeven geworden. Een aantal clubs achten de tijd nog niet rijp om deel te gaan nemen. In de toekomst hoopt de KNVB de Eredivisie wel uit te breiden.

anouk hoogendijk

Het aantal clubs dat nu mee gaat doen aan de Eredivisie is te weinig voor een normaal competitieprogramma waarin alle teams elkaar twee keer tegenkomen. De zeven teams zullen elkaar daarom maar liefst vier keer treffen waardoor iedereen een totaal van 24 wedstrijden speelt. De KNVB vindt dit organisatorisch en sportief de beste competitieopzet.

Marleen Molenaar (manager van Ajax Vrouwen red.) geeft uitleg over de situatie. Molenaar: ‘De BeNe League is drie jaar geleden gestart in een pilot-vorm. Na deze periode moet je besluiten of je verdergaat of niet. De KNVB heeft na overleg besloten om alleen met Nederlandse clubs door te gaan. ‘De KNVB heeft met diverse bvo’s gesproken maar helaas is er geen achtste club gevonden om komend seizoen toe te treden tot de Eredivisie Vrouwen. Dit zou om onder andere financiële, organisatorische of technische redenen kunnen zijn.’

Foto: AjaxHeldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!