Erik Falkenburg - Foto: Orange Pictures

Erik Falkenburg aanwinst Swift

Voormalig profvoetballer Erik Falkenburg sluit komend seizoen aan bij AVV Swift. De 35-jarige middenvelder gaat spelen voor de zaterdagselectie en wordt daarnaast actief als trainer in de jeugd. Met zijn jarenlange ervaring als speler in de Eredivisie (308 wedstrijden) zal Falkenburg zich onder andere inzetten voor specifieke tactische begeleiding, scouting en videoanalyse. Ook gaat hij jeugdtrainers ondersteunen bij diverse teamtrainingen.

Falkenburg begon met voetballen bij Oegstgeest en daarna UVS Leiden, waar hij werd opgepikt door Sparta Rotterdam. Daar doorliep hij de jeugdopleiding en debuteerde in 2008 in het betaalde voetbal. Na Sparta Rotterdam speelde de aanvallende middenvelder ook voor AZ, NEC, Go Ahead Eagles, NAC Breda, Willem II, ADO Den Haag en tot 2021 bij Roda JC.

Sinds 2017 woont Falkenburg met zijn gezin al in Amsterdam. “Ik heb veel zin om voor deze mooie Amsterdamse club te voetballen en aankomend seizoen een gooi te doen naar het kampioenschap. Met enthousiasme kijk ik daarnaast uit naar het helpen ontwikkelen van de club op verschillende vlakken”, licht Falkenburg toe.

Trainer Jimmy Simons is in zijn nopjes: “Wij zijn erg blij met de komst van Erik. Zijn kennis en ervaring zal de club en de selectie een kwaliteitsimpuls geven en ons helpen om te groeien. De drive die Erik met zich meebrengt zegt veel over zijn professionele achtergrond.”

“Wij wensen Erik veel succes en plezier bij Swift en wij prijzen ons gelukkig dat iemand met een staat van dienst als die van Erik Falkenburg zijn ervaring wil overbrengen op onze jeugdtrainers en spelers. We gaan zijn visie op jeugdvoetbal integreren in onze opleiding en hopen dat hij voor veel van onze jonge leden een voorbeeld en inspiratiebron zal zijn”, besluit het bestuur van Swift.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)