Erwin Tump verlaat Buitenveldert (vrouwen) na één seizoen

Buitenveldert moet weer op zoek naar een nieuwe trainer voor het vrouwenelftal. Erwin Tump vertrekt na één seizoen bij de Topklasser omdat hij de kans krijgt de UEFA A-cursus te volgen.

Al vijf jaar leeft Tump met de gedachte om voor zijn UEFA A-diploma (beter bekend als TC1) te gaan. Dit seizoen schreef hij zich in, niet in de veronderstelling dat hij meteen toegelaten zou worden. “Je hoort alleen maar om je heen dat mensen niet worden toegelaten. Zo’n vijftig trainers schrijven zich in, er gaan er een klein aantal door.” Toch kwam Tump door de selectieprocedure en het toelatingsgesprek. “Voor mij is het een mooie kans in mijn ontwikkeling. Maar ik vind het ook lastig dat ik niet door kan gaan bij Buitenveldert.”

Een combinatie van stage lopen – verplicht voor de cursus – en het trainen van Buitenveldert is teveel van het goede. Dan zou Tump zes dagen bezig zijn met voetbal. “Ik heb een vrouw en kinderen. Er zijn grenzen”, zegt hij gelijk. Daarmee komt zijn periode bij de club na een jaar al ten einde. Een stageplek voor volgend seizoen heeft de oefenmeester nog niet gevonden, ondanks dat er wat dingen lopen. Er volgt gelijk een oproepje. “Het liefst een club in de Hoofdklasse of Derde Divisie. Ik heb nog drie weken de tijd.”

Ondertussen probeert Tump met de piepjonge selectie in de Topklasse te blijven. De huidige voorlaatste plek betekent aan het eind van de rit nacompetitie. “We moesten met elkaar wennen aan het niveau. Je merkt dat het beter gaat, er wordt echt flink progressie geboekt.” Handhaving is en blijft het hoogst haalbare voor de Amsterdammers. “Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken, op basis van de ontwikkeling van individu en de stappen die we met elkaar als team maken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)