Eshly Bakker helpt Ajax vrouwen langs Heerenveen

In de eredivisie van het vrouwenvoetbal heeft Ajax een zakelijke 4-0 overwinning weten te boeken in en tegen Heerenveen.  Ashly Bakker scoorde de eerste twee doelpunten en zette de ploeg van Ed Engelkes zo op de goede weg. Van Lunteren en Kaagman zorgden uiteindelijk op aangeven van Bakker voor de 0-4 eindstand.

Op een zeer drassig veld gaven de Amsterdammers weinig weg. Het duurde echter erg lang voordat het overwicht ook in doelpunten werd uitgedrukt. Pas in de 42ste minuut opende Bakker pas de score. Na een uur spelen, toen Van Lunteren net de moegestreden Kelly Zeeman was komen vervangen zorgde Bakker ook voor de 0-2.

Na haar twee doelpunten zorgde Bakker met twee assists er ook voor dat Ajax uit kon lopen na 0-4.  In de 87ste minuut maakte invalster Desiree van Lunteren de 0-3 en een minuut later bepaalde Inessa Kaagman, dus ook op aangeven van Bakker, voor de 0-4.

Ajax blijft koploper in de eredivisie, maar zag dat achtervolgers FC Twente en PSV ook geen fout maakten. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.