Home / Algemeen / Etienne Olf lang uitgeschakeld met gebroken enkel

Etienne Olf lang uitgeschakeld met gebroken enkel

Blauw-Wit Beursbengels-speler Etienne Olf is maanden uit de roulatie met een gebroken enkel. In het duel met CTO’70 sloeg het noodlot toe en moest hij het veld na een harde tackle van de tegenstander verlaten.

Na onderzoek bleek dat de enkel van Olf aan de buitenkant gebroken is en dat de enkelvork uit elkaar is gegaan. “Ik werd met een sliding van achteren hard geschopt en zag het dus totaal niet aankomen,” zegt Olf. “Mijn enkel ging volledig dubbel en ik voelde meteen dat het mis was. Het was echt een aanslag op mijn enkel.”

Olf been totaal

De aanvaller gaat volgende week onder het mes en moet vervolgens lange tijd rust houden. “Op dit moment zit ik in het gips maar omdat mijn enkelvork ook ernstig beschadigd is moet ik volgende week ook nog eens geopereerd worden. Er worden dan twee pennen in mijn enkel gezet en daarna moet ik zes weken rust houden.”

De blessure kwam voor Olf op een extra vervelend moment, aangezien hij net weer een basisplaats had veroverd in het eerste elftal. “Ik heb voor de winterstop slechts één duel gespeeld en dat was de laatste wedstrijd tegen Buitenveldert. Daarvoor zat ik vaak op de bank of speelde ik in het tweede. Nu had ik eindelijk mijn plaats in het elftal veroverd en dan krijg ik zo’n blessure. Dat is wel een grote domper.”

Foto Mario Wormhoudt: Etienne Olf in actie in december tegen Buitenveldert
Foto Mario Wormhoudt: Etienne Olf in actie in december tegen Buitenveldert

Olf hoeft op dit moment even niet aan voetbal te denken. “Ik moet eerst revalideren en zelfs weer leren lopen. Dat is nu het belangrijkste. Ik hoop natuurlijk dat ik weer terug kan keren op het veld maar dat is afwachten. Ik blijf in ieder geval actief in de voetballerij. Als ik niet meer kan voetballen, ga ik mijn trainerspapieren halen en wil ik trainer worden,” besluit de spits strijdbaar.

Verslag: Joey Schoo

Send this to a friend