Evers verliest met Swift topper tegen oude ploeg en verliest aansluiting

Mark Evers heeft zijn oude club geen pijn kunnen doen. De oefenmeester verloor met Swift op bezoek bij Odin’59. Door nederlaag is Swift naar de vierde plaats in de Zaterdag Hoofdklasse gezakt. Lijstaanvoerder Odin’59 heeft acht punten meer. “Voetballend gezien was er maar één ploeg die een doelpunt verdiende, maar Odin is volwassener”, aldus Evers.

‘Het gat met de koploper verkleinen naar twee punten’, met dat doel stapten de spelers van Swift het veld op. De Amsterdammers begonnen dan ook goed. Toch kreeg de formatie uit Heemskerk de eerste mogelijkheid van de middag. Jim Hulleman schoot na twintig minuten bijna een vrije trap binnen. Dankzij goed keeperswerk van Koen Verhoeff, die de voorkeur kreeg boven Sieuwerd Teerink, werd een treffer voorkomen. Chelton Linger was namens de ploeg uit Zuid tot twee keer toe dicht bij de 1-0.

Odin59 - Swift

In de 34ste minuut schoot de spits vanaf een meter op tien op de handen van de doelman en drie minuten later raakte hij de paal. Na iets meer dan vijftig minuten scoorde Swift wel, maar blije gezichten leverde dat niet op. Verdediger Olaf Terhaar Sive Droste werkte de bal op ongelukkige wijze in eigen doel. “Dat was ongelukkig, maar Odin dwong dat door de speelwijze af”, vond Evers.

Odin59 - Swift

Na de 1-0 probeerde Evers met het inbrengen van Jaap Smeeing en Hasse Bosboom voor Terhaar Sive Droste en Tobias Kuijvenhoven een treffer te forceren, maar het lukte de invallers niet om de heldenrol op zich te nemen. In blessuretijd schoot Hulleman nog raak vanaf de strafschopstip. De middenvelder van de koploper kreeg een penalty, nadat Bosma een tegenstander onderuit kegelde: 2-0. Door het vijfde puntverlies in de laatste zes wedstrijden loopt de top-2, bestaande uit Huizen en Odin ’59, verder uit. Swift zakt naar de vierde plaats.

Odin59 - Swift

“Misschien hadden we meer verdiend, maar om in de top van de hoofdklasse te spelen heb je ook een over-mijn-lijk-mentaliteit nodig. Dat ontbreekt bij ons. We moeten soms steviger een duel aangaan. Ondanks de nederlaag vond ik het fijn om weer even bij Odin ’59 te zijn, ik heb drie jaar lang met veel plezier bij deze club gewerkt”, aldus Evers.

Foto’s: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB