Evers verwacht dat Swift verder is dan Jodan Boys

Zaterdag Hoofdklasser Swift maakt vanavond haar debuut in de landelijke KNVB Beker. In de eerste voorronde gaat de ploeg van Mark Evers op bezoek bij een bekende: competitiegenoot Jodan Boys. Na een goede voorbereiding heeft de oefenmeester veel vertrouwen in het bekeravontuur. “Vanavond zal blijken hoe goed we echt zijn.”

“We hebben er heel veel zin in. Het is leuk om voor deze beker te mogen spelen”, zegt Evers. “We hebben het gevoel dat we er als groep klaar voor zijn om een goed resultaat neer te zetten. De ploeg staat er goed voor, we weten wat er moet gebeuren. Ik denk dat we goed genoeg zijn om hier een resultaat te halen.”

Swift treedt vanavond (woensdag) in Gouda aan met zes nieuwe namen in de basis. “We hebben er behoorlijk wat kwaliteit bijgekregen. Een verdediger met de ervaring en uitstraling van Mike Ruijter is erg prettig. Daarnaast heeft bijvoorbeeld Dennis Dinkgreve op het middenveld een goede indruk gemaakt en hebben we in aanval ook veel extra kwaliteit. Het is mooi om te zien dat de jongens snel in de groep zijn opgenomen en een klik hebben met elkaar.”

Swift speelde in de voorbereiding al twee keer tegen Jodan Boys. In Gouda werd het 2-2, in Amsterdam verloor Swift met 0-2. “Maar die wedstrijden hebben niks te maken met deze wedstrijd. In beide duels speelden aan beide kanten veel reserves en er is sindsdien veel veranderd. Jodan Boys speelt voor zover ik weet nu ook in een ander systeem. Het is een degelijke ploeg, die uit dode spelsituaties met hun aanvoerder en sterspeler Leroy Brank erg gevaarlijk kan zijn.”

Ondanks die veranderingen heeft Evers het vertrouwen in een goed resultaat. “Ik verwacht dat wij verder zijn dan Jodan Boys. Het spel van de laatste wedstrijden ziet er goed uit en we zijn zelfverzekerd dat wij dit seizoen een rol van betekenis kunnen spelen in zowel de beker als de competitie. Eindelijk gaat het om het ‘echie’ en vanavond zal blijken hoe goed we echt zijn.”

Foto boven: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)