Evert Jonker (Zwanenburg) beste beschrijver amateurvoetbal Amsterdam

Evert Jonker mag volgende week de regio Amsterdam vertegenwoordigen in de finaleronde van de Broodje Bal Award, in samenwerking met Staantribune, voor beste beschrijver amateurvoetbal. De vaste scribent van zondag vierdeklasser Zwanenburg kreeg de afgelopen week de meeste stemmen en bezoekt komend weekend opnieuw een wedstrijd voor ons.

Nadat Jonker eerder voor RCH, DWS en de regionale krant Witte Weekblad schreef, besloot hij drie jaar geleden de pen weer uit het doosje te halen voor Zwanenburg, waar zijn zoon (doelman René Jonker, red.) inmiddels was teruggekeerd. “De vaste schrijver ging met pensioen, besloot naar Frankrijk te gaan en vroeg of ik het over wilde nemen.” Jonker, gepensioneerd, is immers nagenoeg elke thuis- en uitwedstrijd aanwezig. “99 van de honderd wedstrijden bezoek ik. Want ja, ook ik moet soms eens met de vrouw mee op vakantie”, knipoogt hij.

Het schrijven van voetbalverslagen is voor hem een leuke hobby geworden. “Het amateurvoetbal vind ik veel meer hebben dan het profvoetbal tegenwoordig. Maakt niet uit op welk niveau. Natuurlijk zit er wel eens een minder duel tussen, maar het is over het algemeen veel gezelliger en leuker.” In het dorp wordt zowel Jonker als zijn vrouw regelmatig aangesproken over zijn verslagen. “Heel veel mensen lezen het en ze zijn allemaal erg positief.” Door de verslagen (“ze zijn ook wel eens kritisch”) heeft hij de eervolle benoeming ‘voorzitter van de Noord-Hollandse Jan Mulder-fanclub’ gekregen.

Komend weekend bezoek Jonker wederom de wedstrijd van Zwanenburg tegen DSS in de zondag vierde klasse D. Zijn finaleverslag verschijnt maandagmiddag op onze website, waarmee direct de laatste stemronde is geopend. Het publiek bepaalt via Staantribune de landelijke Top-3. Een vakjury, bestaande uit Willem Vissers (De Volkskrant), Joris van der Wier (Glorious Hearts) en WVHEDW-speler Gijs Lauret (Het Vijftiende), kiest vervolgens op zaterdag 27 mei tijdens de ledendag van Staantribune in Spartastadion Het Kasteel de winnaar. Hij/zij mag zich dan een jaar de Beste Beschrijver Amateurvoetbal van Nederland noemen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)