F.U.N. Foundation wil een voetbalstadion in Gambia

Advertorial De F.U.N. Foundation organiseert op woensdag 8 juni in Borchland een voetbaltoernooi. De opbrengst van het toernooi zal gebruikt worden voor de aanleg van een voetbalveld in Gambia. De winnaars van het toernooi krijgen als beloning een wedstrijd tegen een Dream Team bestaande uit oud-profs.

De F.U.N. Foundation is opgericht door Ron Brouwer. Brouwer is al meer dan 45 jaar actief in het voetbal en zeker geen onbekende op de Amsterdamse velden. Na zijn loopbaan als speler en trainer heeft hij zich toegelegd om zijn droom te verwezenlijken. Samen met Maarten Bax en Ton Moes zorgden ze al jaren voor voetbalkleding en faciliteiten in Gambia.

Thumbs up

Bax: “Er is daar zo weinig mogelijk voor de sportende kinderen dat we een nieuwe droom hebben. Nadat we eerder al veelvuldig kleding, ballen en schoenen (allemaal gedoneerd door voetbalclubs, red.) hebben gebracht zouden we nu graag een mooie accommodatie willen bouwen. Iets dat voor een amateurclub hier heel gewoon is, maar daar is het bijna onvoorstelbaar. Met he bedrijven toernooi hopen we weer in een stap in de goede richting te kunnen zetten om onze droom te verwezenlijken.”

De F.U.N. Foundation wil een compleet complex neerzetten. Dus een veld met dug-outs, een clubhuis en het liefst er ook nog een school bij. Om dat doel te realiseren organiseren ze op woensdag 8 juni een voetbaltoernooi in Borchland. De foundation probeert het leven van duizenden kinderen in West-Afrika te verbeteren. Via voetbal helpt de stichting armoede, honger, werkloosheid, drugsgebruik, HIV/AIDS en het vluchten naar Europa uit te bannen.

FUN Foundation logo

Inschrijven voor deze avond kan via de website van de F.U.N. Foundation of via info@fun-foundation.nl De kosten bedragen 695 euro per team (maximal 10 personen) en is inclusief een maaltijd, twee drankjes en parkeerkaarten. De inschrijving sluit op 1 juni.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)