Faerber (AFC) pakt kans om zichzelf te bewijzen

Doordat AFC geteisterd is door veel blessureleed, krijgen andere spelers de kans om zichzelf te bewijzen. Een van die spelers is aanvaller Mitchell Faerber. Hij kwam deze zomer over van Koninklijke HFC, begon in het tweede elftal van AFC, maar heeft inmiddels de overstap gemaakt naar het eerste elftal van de Topklasser.

“De bedoeling was dat ik dit seizoen in het tweede zou starten. Ik ben een jaar uitgeschakeld geweest met een enkelblessure en de trainer (Willem Leushuis, red.) wilde me eerst zien voetballen. Ze wilden me rustig brengen, dat snap ik ook. Ik train regelmatig met het eerste elftal mee, maar speel mijn wedstrijden bij AFC 2.”

Totdat Leushuis vanwege veel blessures de jonge aanvaller bij het eerste elftal haalde. Tegen VVSB (2-1 nederlaag, red.) zat hij op de bank, daarna mocht hij een paar keer in de basis aantreden. “Sindsdien heb ik al een paar wedstrijden gespeeld. Het is fijn dat ik die kans in het eerste elftal krijg”, zegt de 20-jarige Faerber, die in de jeugd al eerder in Amsterdam-Zuid speelde.

Als aanvaller maakt ook hij deel uit van het gebrek aan scorend vermogen. Faerber: “Het liefst schiet ik er elke wedstrijd een in, maar dat lukt ons nu niet. Het scoren gaat nu wat moeilijk, maar we hebben er vertrouwen in dat het goed komt. Ook de stand op de ranglijst (AFC staat dertiende, red.) komt goed. We hadden verwacht bovenin mee te draaien, dat is helaas nog niet gelukt.”

Of hij daar deel uit van zal maken, weet Faerber nog niet. “Binnenkort komen een paar concurrenten terug van blessures. Ik weet niet of ik dan weer aansluit bij het tweede elftal of in het eerste mag blijven. Het gaat steeds beter met mij, ik ben blij dat ik mezelf nu kan bewijzen in het eerste elftal.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC